ΗΠΑ: Γιατρός δείχνει πως πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια..! (Viral Video)

Το όνομά του είναι Jeffrey VanWingen. Το επάγγελμά του είναι γιατρός. Ζει και εργάζεται στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Jeffrey, λοιπόν, αποφάσισε να δείξει κάτι που κανένας άλλος γιατρός στον κόσμο δεν είχε σκεφτεί.

Δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει με αναλυτικό τρόπο για το πως να απολυμάνουμε τα τρόφιμα και όλα τα άλλα ψώνια που φέρνουμε σπίτι από το σούπερ μάρκετ, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι πως δεν θα φέρουμε μέσα στο σπίτι τον κορονοϊό! Γιατί καλά τα γάντια και οι μάσκες ως γνωστός ο ιός μπορεί να ζήσει πάνω σε διάφορες επιφάνειες για πολλές ώρες.

Και εξηγώντας αυτό ξεκινά το βίντεό του, τονίζοντας πως μια πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της Αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει πως ο Covid-19 μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες από πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι, μέχρι και 3 ημέρες. Άρα η πρώτη συμβουλή του, είναι να μην ακουμπήσουμε καθόλου τα ψώνια που δεν χρειάζονται ψυγείο ή δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άμεσα, και απλά να τα αφήσουμε στις σακούλες τους και τις συσκευασίες του για διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών.

Για όλα τα υπόλοιπα, όπως φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα, ο γιατρός, μας δείχνει μια σειρά από λύσεις, όπως το εκτενές πλύσιμο των φρούτων πριν αποθηκευτούν στο ψυγείο ή αλλού, την αποφυγή επαφής με τις εξωτερικές συσκευασίες (για παράδειγμα, αφαιρεί το σακουλάκι με τα δημητριακά από το κουτί τους) και πολλά άλλα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως συνέχεια φροντίζει να ανανεώνει το αντιβακτηριδιακό τζελ στα χέρια του και να κρατά ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Ο Jeffrey VanWingen ανέβασε στο YouTube το βιντεάκι που θα δείτε παρακάτω και έγινε viral καθώς μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες έχει σχεδόν 15 εκατομμύρια προβολές!