Ημιμάθεια Λοττίδου για οικιακές βοηθούς και τοποθέτηση … ρεύματος

Όχι δεν προκάλεσε έκπληξη. Η σπουδή της της Επιτρόπου Διοικήσεως να εκδώσει έκθεση για τις συνθήκες εργοδότησης αλλοδαπών οικιακών βοηθών ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ σε πολλά σημεία της. Το κυριότερο των οποίων το αβάσιμο της απολυτότητας της και η αγνόηση της, ως θεσμός, ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργοδότες από τη συμπεριφορά και δράση κάποιων εκ των αλλοδαπών. Με λίγα λόγια η ισοπέδωση. Η ανάγκη της – στον απόηχο των τραγικών δολοφονιών Μεταξά – να πάει με το ρεύμα.

Έχουμε ερωτήματα…

Λοιπόν αγαπητή Επίτροπε:

  • Τώρα έχετε αρμοδιότητα για το θέμα; Διότι γνωρίζουμε ότι σε άλλη περίπτωση, καταγγελίας εναντίον δημοσίων αρχών για τον τρόπο κάλυψης οικιακής βοηθού, δηλώσατε αναρμόδια.
  • Πολλά από τα όσα διαπιστώνετε έχουν βάση. Είναι όμως μόνο αυτά; Δηλαδή τόσες χιλιάδες οικιακών βοηθών είναι «κούππες άπαννες» και ουδέποτε κάνουν κάτι μεμπτό;
  • Που πάνε τα δικαιώματα των εργοδοτών, τα λεφτά που επενδύουν, που δεσμεύουν, που ξοδεύουν και τα οποία ουδέποτε βλέπουν πίσω λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
  • Λέτε μεταξύ άλλων ότι αλλοδαπές πιέζονται να εργαστούν αμισθί σε σπίτια συγγενών των εργοδοτών. Αλήθεια πέσατε από το φεγγάρι; Δεν ακούσατε ποτέ πως κάποιες το κάνουν με το έτσι θέλω, ενώ απαγορεύεται, για να εξασφαλίσουν και άλλα χρήματα;

Συνοπτικά και συμπερασματικά. Με τον τρόπο που τοποθετηθήκατε μέσω της εκθέσεως σας πετύχατε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκατε. Στιγματίσατε όλους τους εργοδότες οικιακών βοηθών ως «ρατσιστές» γιατί αυτό επέβαλλε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Φτάνει ποια στην Κύπρο να καίγονται και τα χλωρά, μαζί με τα ξερά.

Φτάνει η ισοπέδωση. Φτάνει η λογική του άσπρου – μαύρου. Υπάρχουν αγαπητή μου και άλλα χρώματα. Κατανοείτε τι σας λέμε. Είμεθα σίγουροι!!!!

Υ.Γ: Όταν κάτσει ο κουρνιαχτός (δικαιολογημένος) των απίστευτα ρατσιστικών συμπεριφορών κάποιων πολιτών και μελών των αρχών, ψάξτε λίγο τι κάνουν αλλοδαπές οικιακές βοηθοί όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη ανάπηρων ατόμων.

Μόλις βαρεθούν την κάνουν με…ελαφρά πηδηματάκια!

Και μετά;