Ημικρανίες και παχυσαρκία: Πώς συνδέονται και ποια λύση υπάρχει;

Μία από τις πιο ενοχλητικές παθήσεις της σύγχρονης εποχής, οι ημικρανίες, αυτοί οι έντονοι πόνοι που μας πιάνουν από τη μία πλευρά του κεφαλιού και μας καταστρέφουν τη μέρα, φαίνεται πως ευθύνονται και για κάτι άλλο, εξίσου δυσάρεστο. Την αύξηση του σωματκού βάρους στις γυναίκες.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τέσσερις στις δέκα γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες και έχουν παιδί, τείνουν να αντιμετωπίζουν αύξηση στο βάρος του σώματός τους της τάξης των 10 κιλών μέσα σε 18 χρόνια. Οι έρευνες αποκάλυψαν, επίσης, πως οι ημικρανίες εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες που έχουν περιττά κιλά.

Μία στις τέσσερις παχύσαρκες γυναίκες ανέφερε πως υπέφερε από ημικρανίες, ενώ μόλις μία στις έξι υγιείς γυναίκες δήλωσε το ίδιο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ναυτία που έρχεται μαζί με τις ημικρανίες είναι ο βασικός παράγοντας που τελικά δημιουργεί αλλαγές στην διατροφή και την άσκηση που κάνει μια γυναίκα.

Η λύση βρίσκεται στην σωστή και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με συχνή σωματική άσκηση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παχυσαρκία στο μέλλον και έτσι, ως αποτέλεσμα, να μειωθούν οι πιθανότητες να το βάρος σας να γίνει πιθανή αιτία για ημικρανίες.
Πηγή: http://www.queen.gr