ΗΕ: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο Mont Pelerin

Δήλωση του Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακκιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης έχουν διεξάγει διαρκείς διαπραγματεύσεις εδώ στο Κατόπιν αιτήματος του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Αναστασιάδη έχει αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες να υπάρξει διακοπή και επανέναρξη στη Γενεύη, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις από το Mont Pelerin από τις 7 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών το κεφάλαιο του εδαφικού και όλα τα άλλα θέματα συζητήθηκαν αλληλένδετα. Εχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Κατόπιν αιτήματος του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Αναστασιάδη έχει αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες να υπάρξει διακοπή και επανέναρξη στη Γενεύη, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις από το Mont Pelerin.

Οι δύο ηγέτες, για άλλη μια φορά, επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Κυβέρνηση της Ελβετίας για τη γενναιοδωρία και φιλοξενία της και για την πολύτιμη υποστήριξη που παρείχε σε αυτούς και τις ομάδες τους καθόλη την εβδομάδα αυτή.