Ζ.Αιμιλιανίδου: “Στήριξη της Κύπριας Μάνας”

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε ομιλία της, στην εκδήλωση του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ και ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου προς τιμή της Ελληνίδας Κύπριας Μάνας, στο Παλαιχώρι, τόνισε ότι η πατρίδα μας, τη δεδομένη στιγμή, χρειάζεται να στηρίξει αλλά και να στηριχθεί από την Ελληνίδα Κύπρια Μάνα, για να μη χαθεί ο οικογενειακός ιστός που συνέχει τις αξίες και παραδόσεις μας και για το γενικό καλό.

“Κοντά σε αυτή τη Μάνα, το Υπουργείο Εργασίας και εγώ προσωπικώς, θα βρισκόμαστε και θα τιμούμε με την υποστήριξή μας”, είπε η κ. Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε τη βεβαιότητα “ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν καρπούς, γιατί θα είναι οι καρποί μιας συλλογικής και στοχευμένης προσπάθειας”.
“Το άγαλμα της Κύπριας Μάνας, που κοσμεί το Παλαιχώρι”, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, “εξυμνεί το ήθος, την αγωνιστικότητα, το θάρρος, την αξιοπρέπεια και την φιλοπατρία, που επέδειξαν οι μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959”.

“Η αγάπη της Ελληνίδας Κύπριας Μάνας και η προσφορά της στην οικογένεια, στην κοινωνία και στην Κύπρο γενικότερα”, πρόσθεσε, “είναι δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να  αμφισβητήσει”.

Αντίθετα, είπε η κ. Αιμιλιανίδου, “καλούμαστε να υποκλιθούμε με ευπρέπεια στο μεγαλείο της ψυχής και της προσφοράς της. Η διαχρονική παρουσία της λαμπρύνει όλους τους αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού”.

“Ως Κυβέρνηση”, είπε η Υπουργός, “συμπορευόμαστε σήμερα στον αγώνα και στις αγωνίες της εργαζόμενης μάνας, στηρίζουμε το διπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας και ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας με ευέλικτα ωράρια, μέσα από διάφορα προγράμματα και είμαστε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες και τα νέα ζευγάρια”.

“Όσο δύσκολη και αν είναι η περίοδος αυτή που διανύουμε”, δήλωσε η κ. Αιμιλιανίδου, “είναι κρατική ευθύνη και κοινωνική υποχρέωση να στηρίξουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, τον καθημερινό αγώνα της Ελληνίδας Μάνας, όπως εξ άλλου προσφάτως διακήρυξε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα της πολύτεκνης μάνας”.

“Βιώνουμε, ως λαός, την πιο κρίσιμη περίοδο από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά στο πλαίσιο μιας απίστευτης οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και αξιακής κρίσης και καλούμαστε να ορθώσουμε ξανά το ανάστημα μας, να πιστέψουμε στις δυνάμεις  και στις δυνατότητες μας. Να εργαστούμε σκληρά και συλλογικά και να μην υποκύψουμε στις όποιες δυσκολίες, προβλήματα ή και εκβιασμούς”.

“Οφείλουμε, πρόσθεσε, “να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και ομοψυχία, για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις”.