Ζώδια 2022 : Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς

Το Νέο Έτος είναι Εδώ – Η αλλαγή είναι γραμμένη στα αστέρια

Ζώδια 2022 : Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς

Η αστρολογία του 2020 και του 2021 ήταν γεμάτη σπάνιες και ταραχώδεις πλανητικές συνδέσεις – όπως η Μεγάλη Σύνοδος και τα τετράγωνα Κρόνου/Ουρανού – και τα πρωτοφανή παγκόσμια γεγονότα που έλαβαν χώρα. Αυτά αντικατοπτρίζουν την κοσμική ένταση σε πραγματικό χρόνο.

Ενώ κάθε χρονιά έρχεται με το μερίδιο των προκλήσεων της, η αστρολογία του 2022 έχει μια πολύ πιο ελπιδοφόρα, αισιόδοξη και προσανατολισμένη στην ανάπτυξη κλίση, για την οποία όλα τα ζώδια θα πρέπει να ενθουσιαστούν. Υπάρχουν μερικές πλανητικές συνδέσεις που πραγματοποιούνται μια φορά στη ζωή, οπότε τα αστρολογικά γεγονότα του 2022 σίγουρα αξίζει να τα βάλετε στο ραντάρ σας.

Η καινούργια χρονιά, φέρνει μπόλικο από το συνηθισμένο κοσμικό δράμα: Έχουμε ένα ολοκαίνουργιο σύνολο εκλείψεων, μερικές σημαντικές πλανητικές μετατοπίσεις και πολλές ανάδρομες κινήσεις πλανητών. Στην πραγματικότητα, κάθε μεγάλος πλανήτης θα γυρίσει ανάδρομος κάποια στιγμή αυτή τη χρονιά – συμπεριλαμβανομένης της Αφροδίτης και του Άρη, οι οποίοι οπισθοδρομούν λιγότερο συχνά από τους άλλους πλανήτες.

Επιπλέον, θα υπάρξουν τέσσερις τεράστιες ανάδρομες περίοδοι του Ερμή φέτος, αντί για τις συνηθισμένες τρεις.

Επομένως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή των ψυχικών συγχύσεων, για τις οποίες είναι γνωστοί αυτοί οι κύκλοι. Θα υπάρξουν και μερικά όχι και τόσο τυπικά αστρολογικά συμβάντα.

Ο Δίας αυτός ο γεμάτος αφθονία πλανήτης, εξυπηρετεί πνευματικές αφυπνίσεις και δημιουργική έμπνευση καθώς περιδιαβαίνει το παραδοσιακό ζώδιο των Ιχθύων, κάνοντας επίσης, μια σπάνια και συναρπαστική σύνδεση με άλλους πλανήτες. Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά την πτώση της πλανητικής δραστηριότητας το επόμενο έτος, οπότε διαβάστε για να μάθετε για όλα τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα που συμβαίνουν το 2022 και πώς θα μας επηρεάσουν.

Ξεκινώντας τη χρονιά με την Ανάδρομη Αφροδίτη

Καθώς χτυπάμε τις καμπάνες της Πρωτοχρονιάς του 2022, ο πλανήτης της αγάπης και του χρήματος Αφροδίτη θα βρίσκεται στη μέση μιας ανάδρομης περιόδου 40 ημερών, η οποία συμβαίνει περίπου κάθε ενάμιση χρόνο. Αυτή η ανάδρομη Αφροδίτη ξεκινά στις 19 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 29 Ιανουαρίου στο ρεαλιστικό ζώδιο της γης, τον Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσουμε τον πρώτο μήνα του έτους επαναξιολογώντας τις σχέσεις, τις αξίες και τα οικονομικά μας.

Αυτή η αναδρομή, μπορεί να αναδείξει το δράμα της προηγούμενης ερωτικής μας ζωής και να μας αναγκάσει να επανεξετάσουμε τις αξίες μας. Θα μας βοηθήσει επίσης να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε, για να δεσμευτούμε μακροπρόθεσμα. Θα μοιάζει σαν ένας σκληρός έλεγχος πραγματικότητας, αλλά η ανάδρομη λάμψη της Αφροδίτης που θα έρθει αφού το καταφέρουμε… αξίζει την αναμονή.

Ανάδρομος Ερμής.. κι άγιος ο Θεός

Ενώ τυπικά έχουμε μόνο τρεις ανάδρομες περιόδους του Ερμή ανά έτος, το 2022 υπάρχει ένας παροξυσμός με τέσσερις, ιδιαίτερα επιβλητικούς απ’ αυτούς. Ενώ οι ανάδρομες κινήσεις του Ερμή το 2021 πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στα πνευματικά ζώδια του αέρα, οι φετινοί θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα πρακτικά ζώδια της γης.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αντιμετώπιση της σύγχυσης σε θέματα επικοινωνίας και σκέψης, οι αναδρομές του Ερμή το 2022 θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα τον έγκαιρο προγραμματισμό, τη διατήρηση των προγραμμάτων μας και τη διαχείριση των χρημάτων μας. Αυτή η σειρά των περιστροφών του Ερμή, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνουμε επανεκκίνηση στον τρόπο που σκεφτόμαστε και χειριζόμαστε πρακτικά θέματα.. όπως τα οικονομικά, τις επενδύσεις και την καριέρα μας.

Και θα μπορέσουν τελικά να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε τη ζωή μας και να σκεφτόμαστε πιο πρακτικά. Οι αναδρομές του ξεκινούν στις 14 Ιανουαρίου, στις 10 Μαΐου, στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου. Αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις, για την ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα είστε μια χαρά.

Νέα και τυχερά ερωτικά ξεκινήματα

Η αστρολογία του 2022 φέρνει κάθε λογής νέα ξεκινήματα, σε θέματα αγάπης, σεξ και ρομαντισμού. Γι’ αυτό αν θέλετε να φορτίσετε τις αισθησιακές σας μπαταρίες μετά την ανάδρομη Αφροδίτη του Ιανουαρίου, θα έχετε πολλές ευκαιρίες. Στις 16 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου, ο ερωτικός πλανήτης Αφροδίτη και ο σεξουαλικός πλανήτης Άρης θα ενωθούν στον ζωδιακό κύκλο και θα σχηματίσουν μια ισχυρή σύνοδο, που βάζει όλα τα ζώδια σε έναν νέο κύκλο επιδίωξης αυτών που θέλουν από τις σχέσεις τους.

Αυτή η αδύναμη πλανητική σύνδεση συμβαίνει συνήθως μόνο κάθε δύο χρόνια περίπου, αλλά φέτος συμβαίνει δύο φορές – πράγμα που διπλασιάζει την ευκαιρία να εναρμονίσουμε τις ρομαντικές μας αξίες, με τις παθιασμένες επιθυμίες μας. Θα βιώσουμε επίσης μια ειδική ευθυγράμμιση μεταξύ της ρομαντικής Αφροδίτης και του λαμπερού Ήλιου στις 8 Ιανουαρίου και στις 22 Οκτωβρίου, γνωστή ως «Αστρικό Σημείο της Αφροδίτης». Αυτές οι ευθυγραμμίσεις μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τις αξίες μας και να είμαστε πιο αυθεντικοί στον έρωτα. Γι’ αυτό, μπορεί να είναι μια τυχερή στιγμή για να ομορφύνετε τη ζωή σας και να βάλετε περισσότερο από τον αληθινό σας εαυτό, στις σχέσεις σας.

Πολλές οι δραστηριότητες του Δία

Ξεκινάμε τη χρονιά με την είσοδο του τυχερού πλανήτη Δία στο αιθέριο ζώδιο του νερού τους Ιχθύες, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 10 Μαΐου (και ξανά από τις 28 Οκτωβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου). Αυτός ο επεκτατικός πλανήτης φέρνει ευλογίες και οφέλη, όπου κι αν πηγαίνει στον ζωδιακό κύκλο. Επειδή όμως οι Ιχθύες είναι ένα από τα ζώδια που παραδοσιακά κυβερνάει ο Δίας, είναι σε θέση να δουλέψει την κοσμική του μαγεία εδώ, ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Αυτή η ευοίωνη περίοδος θα χαρακτηριστεί από ταχεία πνευματική ανάπτυξη, ονειρική καλλιτεχνική έμπνευση και μια συνολική αίσθηση θαυμασμού και ιδεαλισμού για όλα τα ζώδια. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για μυστικιστικές και δημιουργικές αναζητήσεις όλων των ειδών. Αυτή η διέλευση γίνεται ακόμη πιο ισχυρή από το γεγονός ότι ο Δίας θα ενωθεί με τον ασύλληπτο πλανήτη Ποσειδώνα – τον σύγχρονο πλανητικό κυβερνήτη των Ιχθύων – στο κοινό τους ζώδιο για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια.

Αυτοί οι δύο πνευματικοί πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν τέλεια στις 12 Απριλίου και θα ενισχύσουν την φανταστική ενέργεια αυτής της περιόδου.

Αυτό το «ταίριασμα» δεν θα συμβεί ξανά στη διάρκεια της ζωής μας, γι’ αυτό απολαύστε τις μυστικιστικές δονήσεις αυτής της πλανητικής σύνδεσης. Επιπλέον, προσέξτε για ξαφνικές πνευματικές αφυπνίσεις και λάμψεις δημιουργικής έμπνευσης γύρω στις 17 Φεβρουαρίου, όταν ο Δίας σχηματίζει μια αρμονική όψη εξάγωνου με τον απρόβλεπτο πλανήτη Ουρανό για πρώτη φορά…. μετά από μια δεκαετία.

Από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, ο Δίας θα βυθιστεί στο τολμηρό ζώδιο της φωτιάς τον Κριό, που είναι μέρος μιας διέλευσης που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια. Επειδή ο Κριός θεωρείται το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αυτή η είσοδος σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός πλήρους ζωδιακού κύκλου από τον Δία… και αναδύει την ενέργεια μιας φωτεινής νέας αρχής. Αυτή είναι μια πολύ ευνοϊκή στιγμή για να ξεκινήσετε νέα έργα, να εστιάσετε σε νέα ξεκινήματα ή να μάθετε κάτι καινούργιο.

Εκλείψεις στον άξονα Ταύρου/ Σκορπιού

Οι εκλείψεις στην αστρολογία συμβαίνουν περίπου τέσσερις με έξι φορές το χρόνο! Αυτά τα δύσκολα κοσμικά γεγονότα, είναι γνωστό πως επιφέρουν ξαφνικά τέλη, γρήγορα νέα ξεκινήματα και συγκλονιστικές ανατροπές στη ζωή μας. Οι εκλείψεις του 2022 πραγματοποιούνται στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, που σημαίνει πως θα έχουμε να κάνουμε με αλλαγές και αποκαλύψεις αναφορικά με τις αξίες, τα υπάρχοντα και τους δυναμικούς δεσμούς μας.

Θα νιώθουμε την ανάγκη για δύναμη σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας, αλλά θα βρούμε άνεση και ασφάλεια σε έναν καινούργιο κι εντελώς απροσδόκητο. Αναζητήστε αναλαμπές γνώσεων σχετικά μ’ αυτά τα θέματα γύρω στις 26 Ιουλίου, όταν ο Βόρειος Δεσμός – του Πεπρωμένου- ευθυγραμμίζεται με τον επαναστάτη πλανήτη Ουρανό, που εμφανίζεται μόνο μία φορά κάθε 15 χρόνια.

Οι φετινές εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης πραγματοποιούνται στις 30 Απριλίου (Νέα Σελήνη στον Ταύρο) και στις 15 Μαΐου (Πανσέληνος στον Σκορπιό) και στη συνέχεια ξανά στις 25 Οκτωβρίου (Νέα Σελήνη στον Σκορπιό) και στις 8 Νοεμβρίου (Πανσέληνος στον Ταύρο) .

Τελειώνοντας τη χρονιά με τον Άρη ανάδρομο

Το φετινό Halloween αναμένεται να είναι εξαιρετικά τρομακτικό, καθώς η ανάδρομη πορεία του Άρη ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου στο γρήγορο και περίεργο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα συνεχίσει τον υπόλοιπο χρόνο, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, επομένως κυριαρχεί στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε το πάθος, το θυμό και τη φιλοδοξία μας. Κατά τη διάρκεια των ανάδρομων περιόδων του – μία φορά κάθε δύο χρόνια – συχνά παλεύουμε να συγκεντρώσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να παθιαστούμε με τα πράγματα ή να κάνουμε οριστικές κινήσεις προς τις επιθυμίες μας.

Είναι γενικά μια περίοδος με χαμηλά κίνητρα και υψηλή εξάντληση, οπότε χαλαρώστε λιγάκι αν δυσκολεύεστε να εστιάσετε ή να είστε παραγωγικοί την περίοδο των πολυάσχολων διακοπών.