Ζώδια – Μάϊος: Πολλά και σημαντικά αστρολογικά γεγονότα

Ζώδια – Μάϊος: Πολλά και σημαντικά αστρολογικά γεγονότα

Ο φετινός Μάιος εμπεριέχει πολλά και σημαντικά αστρολογικά γεγονότα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η Έκλειψη Σελήνης στις 26 και η αναστροφή του Ερμή σε ανάδρομο στις 29 του μήνα.

Αλλά την πιο σημαίνουσα αλλαγή στις δονήσεις της ατμόσφαιρας, θα την επιφέρει ο Δίας: Στις 13 Μαΐου θα ξεκινήσει τη διέλευσή του μέσα στα ύδατα των Ιχθύων!

Ο Δίας – ο λεγόμενος «Μεγάλος Ευεργέτης, είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων. Θα διασχίσει αυτό το ζώδιο μόνο μέχρι τις 28 Ιουλίου, γιατί στη συνέχεια θα γυρίσει με την όπισθεν στον Υδροχόο. Στις 28 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει δριμύτερος στους Ιχθύες, όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο. Τούτων λεχθέντων, όσα προκύψουν και συντελεστούν από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο 2021, θα είναι κάτι σαν εισαγωγή… Ενδείξεις για όσα θα έχετε να διαχειριστείτε και να οικοδομήσετε για ένα χρόνο μετά!

Η διέλευση του Δία από τους Ιχθύες θα αφυπνίσει σε πολλούς την συμπόνοια και τη διαίσθηση, θα σας διανοίξει προς την πνευματικότητα. Πρόκειται για μια περίοδο που θα βιώσετε ενδιαφέρουσες αναλαμπές για τον εαυτό σας, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο!

Η ενέργεια του Δία έχει τη δυναμική να διευκολύνει την επαφή με κάποιες πτυχές του υποσυνειδήτου σας, που ίσως και να μην είχατε ποτέ πριν πρόσβαση. Είναι μια θαυμάσια φάση για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και τη Φύση… Θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε και να μάθετε περισσότερα, απ’ όσα παράσχουν τα βιβλία ή η λογική και ο ορθολογισμός!

Η διέλευση του Δία στους Ιχθύες μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ξανά τα στοιχεία που συνδέουν τους ανθρώπους, που τους φέρνουν πιο κοντά. Έτσι θα κατανοήσετε ότι αλληλεπιδράτε… Ότι η ουσιαστική σας ενέργεια αναβλύζει από την ίδια πηγή, ακόμα και αν οι διδαχές που πρεσβεύει ο καθένας είναι διαφορετικές!

Για το 2021, ο Δίας αποτελεί τον κυβερνήτη του Νότιου Δεσμού που διασχίζει τον Τοξότη. Έτσι το ζώδιο των Ιχθύων – που το διασχίζει ο Δίας – σχηματίζει τετράγωνο με το ζώδιο του Τοξότη. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να λάβουν έμφαση κάποιες ακραίες πεποιθήσεις, «κεκαλυμμένες» πίσω από μεγαλοπρεπή ιδανικά… Και ίσως να υπάρξει μια τάση να επιτρέψετε σε κάποιους ψεύτες να σας εξαπατήσουν!

Εξίσου πιθανό είναι να υπάρξουν συγκρούσεις ανάμεσα σε κάποια παλαιότερα συστήματα πεποιθήσεων με καινούργια, με ιδέες που θα διαμορφωθούν υπό αυτές τις αστρολογικές συγκυρίες. Μπορεί να γίνετε μάρτυρες νέων θρησκευτικών συγκρούσεων ή την όξυνση υφιστάμενων, είτε να προκύψουν θέματα μεταξύ διαφορετικών πίστεων!

Αυτό το αστρολογικό περιβάλλον μπορεί να σας κάνει περισσότερο ιδεαλιστές, λιγότερο ρεαλιστές ή πραγματιστές. Αλλά μια τέτοια ροπή δεν είναι απαραίτητα επιβλαβής, αν αποφύγετε τον διαχωρισμό και επιλέξετε συνειδητά την αλληλεγγύη. Μόνο από κοινού οι άνθρωποι μπορούν να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο, για όλους!

Υπό αυτή την δραστική αλλαγή που σηματοδοτεί ο φετινός Μάιος, η ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον Υδροχόο από τις 23 του μήνα προσλαμβάνει καινούργιο νόημα. Το σύμπαν προσπαθεί να υπενθυμίσει σε όλους την ανιδιοτέλεια, τους κοινούς και ενωτικούς σκοπούς… Απευθύνει πρόσκληση να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Είναι πολύ πιθανό να γίνουν πιο ορατά τα «παράφωνα» στοιχεία της κοινωνίας –και τα ακραία που αποζητούν τη διάσπαση να ξεπηδήσουν, ακριβώς επειδή έχει φτάσει η ώρα τους να απαλειφθούν!

Από την άλλη πλευρά, αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία αποτελούν μια προειδοποίηση για όσα τεκταίνονται στο συλλογικό πνευματικό επίπεδο… Γιατί αποτελούν άμεση απόρροια αυτού του συλλογικού πνευματικού επιπέδου: Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε τα πράγματα. Αλλά μόνο με συνέργεια και στρατολόγηση της ευελιξίας σας, μέσα από το σθένος και την ανθεκτικότητα που εμπνέει ο Κρόνος!

Η Έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου, λαμβάνει χώρα στον Τοξότη. Πρόκειται για το ζώδιο που αφορά την πίστη και τις πεποιθήσεις, άρα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά σε αυτούς τους τομείς. Πολλοί μπορεί να βιώσετε μια έντονη εσώτερη κρίση, μια ζωτική ανάγκη να αναθεωρήσετε και να ρυθμίσετε ξανά κάποιους τρόπους σκέψης σας. Αλλά αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο… Συχνά, τέτοιου είδους εσωτερικές διεργασίες αναδόμησης προκαλούνται ή ευνοούνται από συνθήκες δυσφορίας!

Ευτυχώς, οι αλλαγές σκεπτικού και η αφομοίωση νέων πληροφοριών διευκολύνονται από σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις στους Διδύμους: Του Ερμή από τις 3 Μαΐου, της Αφροδίτης από τις 8 και του Ήλιου από τις 20 του μήνα. Με αυτές τις μεταβάσεις, και οι τρεις πλανήτες θα συναντηθούν με τον Βόρειο Δεσμό διαδοχικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συμπράξεις θα γίνουν σε ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής… Ως αποτέλεσμα, έχετε τις πιθανότητες με το μέρος σας να ευεργετηθείτε από πληροφορίες που θα φτάσουν την κατάλληλη στιγμή, από συναντήσεις που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από πεπαλαιωμένες ιδέες και τρόπους σκέψεις. Θα σας καθοδηγήσουν ώστε να γίνετε πιο δεκτικοί και αντικειμενικοί, να ανταλλάσσετε πληροφορίες!

Οι πλανητικές μετακινήσεις του φετινού Μαΐου ευνοούν την επικοινωνία. Αλλά πρέπει να καταβάλετε συνειδητή προσπάθεια να ακούτε τους άλλους.

Μπορεί να μην είναι η ιδανική στιγμή να διατυμπανίσετε βεβαιότητες ή να υποστηρίξετε τις απόψεις σας με φανατικό τρόπο… Αλλά είναι μια καλή στιγμή να διερευνήσετε και να συγκεντρώσετε στοιχεία και πληροφορίες!

Στις 29 Μαΐου ο Ερμής θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του στους Διδύμους. Καλό θα είναι να αποφύγετε τις οριστικές αποφάσεις στη διάρκεια αυτού του μήνα, προτιμήστε να σκεφτείτε λίγο περισσότερο και ίσως να αλλάξετε γνώμη… Υπό την επήρεια του ανάδρομου Ερμή, ίσως να δείτε τα πράγματα με εντελώς διαφορετική οπτική!