«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία, αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ήττα για Αστέρα

 

Σε τροχιά πρόκρισης στο Europa League παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, καθώς κατάφερε να φύγει αήττητος από τη Φλωρεντία αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Φιορεντίνα και μάλιστα αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με το «διπλό» καθώς ισοφαρίστηκε στο 88’ από εκτέλεση φάουλ.Νωρίτερα,στο 55’ ακυρώθηκε γκολ του Αθανασιάδη ως οφ σάιντ.

Στη Λεωφόρο,ο Παναθηναϊκός πρόσφερε θέαμα, όμως, προδόθηκε από τα αμυντικά λάθη του και γνώρισε την ήττα από την Αϊντχόφεν με 3-2 για την 4η αγωνιστική του Europa League και αποκλείστηκε πρόωρα από τη διοργάνωση.Η έλλειψη ποιότητας σε όλες τις γραμμές του τριφυλιού, έφερε τον αποκλεισμό του από την 4η κιόλας αγωνιστική αν και προηγήθηκε δύο φορές, με τους Ατζαγκούν (11′) και Πέτριτς (43′). Οι Ολλανδοί «απάντησαν» με τους Ντεπάι (27′), Ντε Γιονγκ (65′) και Βαϊνάλντουμ στο 78′.

Η Αϊντχόφεν, που ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «32» του θεσμού, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες,απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που «σπατάλησε» ένα ημίχρονο (όπως συνηθίζει εφέτος), με τους παίκτες του να πηγαίνουν σε…δεύτερο χρόνο πάνω στη μπάλα και να χάνουν τιςπερισσότερες μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.
Ο Αστέρας πάλεψε στην Τρίπολη υποδεχόμενος την Τότεναμ, όμως, οι Λονδρέζοι έστω και αν είχαν αρκετές «ρεζέρβες» στην 11άδα, έκαναν μία πειστική εμφάνιση φεύγοντας με«διπλό» (Αστέρας Τρίπολης – Τότεναμ 1-2) από το «Θ. Κολοκοτρώνης».