“Ζωντανά” ρούχα με ένα application !!

Υστερα από επτά χρόνια έρευνας γύρω από το Curiosity, ο Μαρκ Ρόμπερ, πρώην μηχανικός της NASA, είχε την ευρηματική ιδέα να δημιουργήσει μια σειρά από «ζωντανές» στολές και ρούχα.

Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια τεχνολογία που να χαρίζει «ζωή» σε αδιάφορα ρούχα, π.χ. προσθέτοντας πραγματικά μάτια στη φιγούρα ενός T-shirt. Κάπως έτσι γεννήθηκε η δωρεάν εφαρμογή (για Android και iOS) Digital Dudz με διάφορες επιλογές «ενδυματολογικών» animations και μια ιδιαίτερη συλλογή που ξεκινάει από βλέμματα και πληγές και φθάνει ως φωτιές και χιονοπτώσεις.

Η εν λόγω εφαρμογή προϋποθέτει το άνοιγμα οπών στα ρούχα, την επιλογή και τη ρύθμιση του animation και τέλος την προσθήκη ταμπλέτας ή κινητού στο κατάλληλο σημείο, με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας.

Η επιτυχία της καινοτόμου ιδέας ήταν τόσο μεγάλη που πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία κοστουμιών Morphsuit προχώρησε στην αγορά της Digital Dudz.

Για τους λάτρεις της τεχνολογίας, το σίγουρο είναι ότι με ένα ζευγάρι μάτια στην μπλούζα τους να περιεργάζονται τον χώρο ή μια παλλόμενη καρδιά όχι μόνο δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητοι αλλά μάλλον θα γίνουν και το επίκεντρο της παρέας.