Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία της από το βουλευτικό έδρανο (δεν προεδρεύει στη σημερινή διαδικασία) κατήγγειλε την αντιπολίτευση μιλώντας για «εκείνους που εχουν συμπράξει στον εκβιασμό, που θέλουν υλοποίηση εκβιασμού με επιχειρήματα δικαίωσης» και πρόσθεσε:
«Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την Μέρκελ να ανακοινώνει πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης . Είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκεται μέσα από τον εκβιασμό που απευθύνεται σε Τσίπρα, κυβέρνηση και βουλή είναι τελικά να υλοποιηθεί μια πολιτική υποτέλειας».

«Η βουλή αυτή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση.

Υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτόν τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία θα ανακρούσουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι καλείται το κοινοβούλιο με κλειστές τις τράπεζες να συμπράξει με τη συνομολόγηση αυτού του κειμένου που βάζει ως προθεσμία τη σημερινή ήδη υπάρχουν νέα στοιχεία που η βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν νηφαλιότητα να δουν.

Εκδόθηκε νέα έκθεση του ΔΝΤ , προτείνεται 30εντής αναστολή πληρωμών, προτείνεται κούρεμα χρέους, υπάρχουν στοιχεία που η ελληνική βουλή έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, και κάποιοι εντός και εκτός επιδιώκουν να μην αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία.

Ως πρόεδρος της βουλής και με πλήρη γνώση ειμαι υποχρεωμένη να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός προς την κυβέρνηση και τη βουλή να ολοκληρωθεί.

Οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρεώσεις τους , πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία, κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες συνθήκες» είπε η πρόεδρος της βουλής η οποία ουσιαστικά κάλεσε το κοινοβούλιο να σαμποτάρει και να καταψηφίσει την υπό συζήτηση συμφωνία!

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης μέχρι τις 13:00. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, για να βγάλει την ημερήσια διάταξη, με στόχο να ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια για τις 14:00 ή τις 15:00.

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής, η συνεδρίαση για κατεπείγον νομοσχέδιο διαρκεί εως 10 ώρες, όμως, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί πιο γρήγορα, δηλαδή η ψηφοφορία να έχει γίνει πριν από τα μεσάνυχτα, στις 22:00-23:00.