Ζούκερμπεργκ για Facebook -Στο μέλλον οι χρήστες να επικοινωνούν τηλεπαθητικά Πηγή: Το όνειρο του Ζούκερμπεργκ για Facebook: Στο μέλλον οι χρήστες να επικοινωνούν τηλεπαθητικά

Το όραμα του με τον κόσμο μοιράστηκε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος προέβλεψε πως στο μέλλον οι χρήστες του Facebook, θα μπορούν να μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα τηλεπαθητικά.

Σε μία ζωντανή σύνδεση στο Facebook, ο ιδρυτής του Facebook απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας ανά τον κόσμο, υποστηρίζοντας πως περίπου σε 50 χρόνια θα επικοινωνούμε πλέον στο Facebook τηλεπαθητικά.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε πως να μετατραπεί το Facebook σε… Μάτριξ είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς είναι πολύ πιθανό να παραβιαστεί η προσωπική ζωή των χρηστών.

Ο ίδιος δήλωσε: «Θα μπορείτε να συλλάβετε μια σκέψη, κάτι που σκέφτεστε ή θα νιώθετε και θα μπορείτε να το μοιραστείτε με τον κόσμο, μέσω μιας μορφής δεδομένων που θα μπορεί να το αναγνωρίζει. Γίνονται κάποιες αρκετά τρελές έρευνες, οι οποίες δείχνουν πως σε κάποιο σημείο στο μέλλον θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Η συνέντευξη έγινε με αφορμή το Facebook Live, όπου οι χρήστες μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο απ΄όπου βρίσκονται.

Ο 32χρονος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην επίθεση στο Ορλάντο, όπου έχασαν τη ζωή τους 49 άτομα. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να σκέφτονται λιγότερο ως έθνη και περισσότερο ως πολίτες μιας παγκόσμιας κοινωνίας», σχολίασε.