Ζούν 120 χρόνια – στα 40 μοιάζουν κοριτσόπουλα

Οι Χούνζα ζουν 120 χρόνια και οι γυναίκες γεννούν στα 65 τους χρόνια

Η φυλή των Χούνζα ζει σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελεί το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας της.

Η ιστορία της φυλής Χούνζα φαίνεται να ξεκινά από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (356-323 πΧ) Τρεις στρατηγοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου φαίνεται ότι παντρεύτηκαν γυναίκες της Περσίας και μέσω αυτών ήρθαν σε συνεννόηση με τους Πέρσες για τα σχέδια του Μ Αλεξάνδρου. Αυτό όμως μαθεύτηκε και ο Μ Αλέξανδρος το θεώρησε προδοσία. Έτσι οι στρατηγοί, οι γυναίκες τους και οι ακόλουθοί τους κατέφευγαν στην πεδιάδα, η οποία έγινε η περιοχή των Χούνζα , επειδή αποτελούσε ένα τέλειο κρησφύγετο.

Στη φυλή της Κοιλάδας Χούνζα, ακόμα και σήμερα, παρατηρούνται πολλά μέλη να φέρουν διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά από ότι οι γειτονικές περιοχές, γεγονός που αποδίδεται στους Μακεδόνες προγόνους τους. Ανοιχτόχρωμα πρόσωπα, φωτεινά χαρακτηριστικά, σε πολλές περιπτώσεις μπλε ή πράσινα μάτια.

Capture

Είναι αξιοσημείωτο ότι κυριαρχεί και το σύμβολο του Μ Αλεξάνδρου που είναι τα δύο κέρατα του τράγου των Αιγών, που κοσμεί τα σπίτια και τα Φρούρια.

Είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας.

Δεν αγχώνονται, σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους, στα 40 τους μοιάζουν σαν κοριτσάκια οι γυναίκες, ζουν κατά μέσο όρο 120 χρόνια και 65 χρόνων αρχίζουν να γεννούν!!!

Όσο για τον λόγο της μακροζωίας τους, έρευνα ενός γιατρού από τη Σκοτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, έδειξε πως η αιτία της μακροζωίας τους φαίνεται να είναι η διατροφή τους.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα. Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

Ωστόσο, πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής της οποίας βασικό ταμπεραμέντο της είναι πως οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

Capture