Ζητούνται άφθαρτα και ικανά πρόσωπα που θα βγάλουν την Κύπρο από το αδιέξοδο

Χρειάζονται άφθαρτα πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα Νεωτεριστικές ιδέες που δεν μπορούν παρά τις εκφράσουν νέα άφθαρτα πρόσωπα έχει πλέον ανάγκη η Κύπρος για να γυρίσει σελίδα. Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα είναι και εκείνος που θα κληθεί να επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, από τις αποφάσεις της οποίας θα κριθεί και το μέλλον του τόπου.

Εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή και τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, η ονοματολογία όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο, γύρω από τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα δίνει και παίρνει. Ανάμεσα στα ονόματα των «υποψηφίων» όμως για υπουργεία και άλλες θέσεις κλειδιά της νέας κυβέρνησης, ακούγονται και ονόματα προσώπων από το παρελθόν, που έχουν δοκιμαστεί, έχουν αποτύχει και έχουν καταδικαστεί για αυτό στη συνείδηση του κόσμου.

Η επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση, απαιτεί σαφώς …χειρουργικούς χειρισμούς από το νέο Πρόεδρο, ο οποίος όμως έχει και τη δύναμη αλλά και τη λαϊκή νομιμοποίηση να επιλέξει τους «άριστους των αρίστων» για να τον συνδράμουν στο έργο του.

Ας προβληματιστεί, λοιπόν, ο νέος Πρόεδρος πάνω σε αυτό το ζήτημα γιατί η Κύπρος απαιτεί νέους πολιτικούς με φρέσκιες ιδέες που θα την βγάλουν από το αδιέξοδο και δεν θα την γυρίσουν πίσω στο παρελθόν της.