Ζητά να καταθέσει στην Επ. Θεσμών ο Α. Βγενόπουλος

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρώην Διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας, δηλώνει όχι μόνο έτοιμος να έρθει να καταθέσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, αλλά ζητά να το πράξει, αναφέρει σε σημερινή γραπτή ανακοίνωσή του.

«Τα μέλη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου που κατέστρεψαν τη Λαϊκή αλλά και την οικονομία της χώρας τους προσπαθούν απεγνωσμένα να αποφύγουν τις ευθύνες τους, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη με την εκτόξευση ξανά και ξανά της ίδιας λάσπης και με την ελπίδα ότι κάτι τελικώς θα μείνει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, συνεχίζει, «γίνεται τεράστια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες των κ.κ. Σαρρή και Φιλίππου και αυτών που τους διόρισαν, οι οποίοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους κατέστρεψαν τη Λαϊκή, αφού ούτε λεπτομερής έλεγχος-έρευνα των πεπραγμένων τους γίνεται, ενώ υποβαθμίζεται συστηματικά το γεγονός ότι η Τράπεζα διαλύθηκε 18 μήνες μετά την αποχώρησή μας».

«Πληροφορήθηκα σήμερα», προσθέτει, «ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ερώτησε τον κ. Γενικό Εισαγγελέα εάν μπορεί να κλητεύσει κατοίκους εξωτερικού και πήρε την απάντηση ότι οι κάτοικοι εξωτερικού δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν στην Επιτροπή αν δεν το επιθυμούν. Πληροφορώ δημόσια τον κ. Συλλούρη ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μου τηλεφωνήσει, άμεσα και θα παραστώ με μεγάλη χαρά στην Επιτροπή του».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν αποδέχομαι απλώς την πρόσκλησή του, αλλά τη ζητώ, για να πάψει πλέον η Επιτροπή Θεσμών να λειτουργεί σαν forum συκοφαντιών και λαϊκίστικων τοποθετήσεων χωρίς αντίλογο».