Ζητάει $150.000 για το… ebola.com

Ένας επιχειρηματίας, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει το domain ebola.com βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής, ενώ το ποσό πώλησης αγγίζει τα 150.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα metro.co.uk ο Jon Schultz δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα. Αγοράζει ονόματα στο Διαδίκτυο όταν δεν έχουν μεγάλη αξία και τα «μοσχοπουλάει» όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Ο Τζον Σούλτς κάνει… απλώς τη δουλειά του. Η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ξεσηκώσει πολύ κόσμο και έχει προκαλέσει την μήνιν αρκετών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, πουλάει το domain ebola.com έναντι 150.000 δολαρίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ ο Schultz αγόρασε το ebola.com το 2008 έναντι 13.500 δολαρίων και τώρα ζητάει 150.000 δολάρια.

Την απόφασή του, πάντως, πολλοί έχουν σχολιάσει αρνητικά, δεδομένου ότι του καταλογίζουν πως προσπαθεί να πλουτίσει από τον θανατηφόρο ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους.

Ο Σουλτς καθημερινά αγοράζει διευθύνσεις στο ίντερνετ, σε χαμηλή τιμή, προσδοκώντας πως στο μέλλον θα λειτουργήσουν ως μετοχές και έτσι θα λάβει άκοπα το υπερκέρδος. Τη συγκεκριμένη διεύθυνση την αγόρασε το 2008 έναντι 13.500 δολαρίων και τώρα την προσφέρει με το ποσό των 150.000 δολαρίων. Εύκολα λεφτά που, όμως, πατούν πάνω στο άγχος των ανθρώπων να ενημερωθούν γύρω από τον ιό.

Τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία και σε κάποιες περιπτώσεις με τρόμο τον ιό Έμπολα να εξαπλώνεται σταθερά σε ολόκληρο τον κόσμο, ένας επιχειρηματίας τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση.