Ζημιές στη νότια Λέσβο από τα 6,1 Ρίχτερ

Ζημιές στη νότια Λέσβο έχει προκαλέσει η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά του νησιού.

Μεγάλες ζημιές έχουν αναφερθεί στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.Λίγο νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκας είχε αναφέρει ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Ο κ. Αρμενάκας είπε ακόμη ότι ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Παράληλλα, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα στο χωριό Πέτρα έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές, όπως είπε, έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Στην Τουρκία

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, έντρομοι κάτοικοι από πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως της Μικράς Ασίας, βγήκαν στους δρόμους από τα κτίρια τρομοκρατημένοι από τον ισχυρής δόνησης και μακράς διάρκειας σεισμό.
Το σημείο που έγινε πιο αισθητός ο σεισμός είναι το Καλαμπουρνάκι της Σμύρνης, καθώς είναι το πιο κοντινό στο επίκεντρο.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε πληγεί από πολύ μεγάλο σεισμό 7,6 ρίχτερ τον Αύγουστο του 1999 από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι.