Ζευγάρι τα παράτησαν όλα για να ζήσουν ελεύθεροι, χωρίς… λογαριασμούς! (Video)

«Εκτός δικτύου» όπως λέει ζει μια βρετανική οικογένεια στην Αυστραλία, καθώς δεν πληρώνει τίποτα και σε κανέναν.

Το ζευγάρι έχτισε σιγά-σιγά ένα εκπληκτικό «καλυβάκι» 50.000 δολαρίων σε μια δασική έκταση, ένα μικροσκοπικό σπίτι που δεν έχει ωστόσο να ζηλέψει σε τίποτα τα άλλα, τα κανονικά σπίτια.

Η 51χρονη Jan και ο 52χρονος σύζυγός της Kevin από το Σάσεξ της Αγγλίας μετακόμισαν στην Αυστραλία το 2007 με τα τρία τους παιδιά, 30, 28 και 22 χρονών, αντίστοιχα.

Βλέποντας πως δεν έβγαιναν οικονομικά, εγκατέλειψαν τη ζωή στην πόλη τον Ιανουάριο του 2018 και άρχισαν να χτίζουν το μικροσκοπικό τους σπίτι, στο οποίο μετακόμισαν τελικά τον Σεπτέμβριο.

«Ψάχναμε τρόπο να εξοικονομήσουμε λεφτά και σκοντάψαμε πάνω στο κίνημα Μικροσκοπικό Σπίτι», λέει η Jan, «‘‘εκτός δικτύου’’ σημαίνει ότι δεν έρχονται λογαριασμοί και μπορούμε να ζούμε μακριά από τις συνήθεις χρεώσεις. Και πιο κοντά στη φύση».

Το σπίτι είναι πλήρως αυτόνομο και δεν χρειάζεται καμία παροχή. Ηλιακά πάνελ και μπαταρίες παρέχουν άφθονο ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σύστημα καθαρισμού του νερού της βροχής δίνει το πόσιμο νερό της οικίας.

«Το μικροσκοπικό σπίτι μάς επιτρέπει να ζούμε χωρίς τους γνωστούς λογαριασμούς, επιτρέποντάς μας έτσι να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο», λένε περιχαρείς, «είμαστε επίσης ελεύθεροι από τον τεράστιο χρόνο που σπαταλάς για να διατηρήσεις ένα κανονικό σπίτι».

Και βέβαια το μικροσκοπικό σπίτι έχει ρόδες, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα μετακομίσουν στη Νέα Ζηλανδία και θα πεταχτούν μετά στην Ταϊλάνδη, καθώς ζουν χωρίς δεσμεύσεις…

https://www.youtube.com/watch?v=qU89T053Rcw