Ζάεφ για συμφωνία των Πρεσπών: Πετύχαμε ό,τι ήθελαν οι πρόγονοί μας

Στο θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας επέμεινε ο Ζόραν Ζάεφ σε συγκέντρωση στη Γεβγελή το βράδυ της Κυριακής μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο κ. Ζάεφ.

«Είμαστε “Μακεδονές” με “μακεδονική” γλώσσα. Η “μακεδονική” γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι’ αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η “μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Κλείνοντας τέλος τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι «ειναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη “Μακεδονία” μας για τους επόμενους αιώνες».