Ε. Χαραλαμπίδου: Ο Συλλούρης ζήτησε από το Διοικητή ΚΤ να μην προσέλθει επειδή απουσίαζε ο Α. Νεοφύτου

Λύπη εξέφρασε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου για τη δήλωση του Προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη σε σχέση με τη μη συμμετοχή  του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής όσον αφορά αυτό το θέμα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από το Διοικητή της ΚΤ να μην προσέλθει στη σημερινή συνεδρία επειδή θα απουσίαζαν κάποιοι βουλευτές οι οποίοι, όπως είχε πει, επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να είναι παρόντες στη συνάντηση της Επιτροπής με το Διοικητή.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι η δήλωση του κ. Συλλούρη περιέχει ανακρίβειες και πρόσθεσε ότι η συνεδρία αναβλήθηκε γιατί το ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Αβέρωφ Νεοφύτου, που δεν είναι μέλος της Επιτροπής, από τον κ. Συλλούρη γιατί δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί ο ίδιος.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Συλλούρης «μονομερώς και χωρίς συνεννόηση» με τα μέλη της Επιτροπής ζήτησε από τον Διοικητή να μην προσέλθει σήμερα στην Επιτροπή.

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μας ενημέρωσε ότι ο κ. Νεοφύτου ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρία λόγω του ότι δεν μπορούσε ο ίδιος να παραστεί», είπε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής ήταν προγραμματισμένη με βάση και τις υποχρεώσεις του Διοικητή εδώ και πολλές μέρες, προσθέτοντας ότι τόσο τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ όσο και οι άλλοι Βουλευτές ήταν παρόντες στη συνεδρία.

Ανέφερε, τέλος, ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ ενημερώθηκαν μόνο μετά την προσέλευση τους στη συνεδρία της επιτροπής γι’ αυτή την αλλαγή του προγράμματος, όπως είπε.