Ε.Φ: Τελετή Διαβεβαίωσης νέων Αξιωματικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΛΑΕΦ, η τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξίφους στους νέουςαξιωματικούς, απόφοιτους της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Τάξεως 2017.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός Άμυνας επέδωσε τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες αξιωματικούς. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός καλωσόρισε τους νέους αξιωματικούς στη νέα Εθνική Φρουρά, όπως ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα.

Τόνισε ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η Ε.Φ να είναι σε θέση με ακόμα μεγαλύτερη επάρκεια να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στις στρατιωτικές σχολές εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα νέα τους καθήκοντα και τους συνέστησε να διοικούν με το παράδειγμα τους.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης στην Ημερησία Διαταγή του καλωσορίζοντας τους νέους Αξιωματικούς επισήμανε ότι η Εθνική Φρουρά μετεξελίσσεται, αναδιοργανώνεται και ενισχύεται σημειώνοντας ότι πέραν από την πρωταρχική της αποστολή, η Εθνική Φρουρά καλείται να διαδραματίσει σήμερα και ένα νέο σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.