Ε.Υ:Το δημοσίευμα είναι μία εμφανής προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία ενός συγκεκριμένου εξαίρετου στελέχους

Ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, με τίτλο «Οδυσσέα, ερεύνησε τον κ. Χασαπόπουλο…»

Η Υπηρεσία μας δεν προτίθεται να σχολιάσει Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση. Άλλωστε, θα ήταν παράξενο να γνωρίζει η εφημερίδα επί λέξει τι συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν καν κυκλοφορήσουν σχετικά πρακτικά. Ο λόγος της παρούσας ανακοίνωσης αφορά συνεπώς μόνο το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αυτό συνιστά μια εμφανή προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία ενός συγκεκριμένου εξαίρετου στελέχους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με τη χρησιμοποίηση κατά τρόπο ελλειπτικό, επιλεκτικό και παραπλανητικό, κάποιων αναφορών που έγιναν από Επαρχιακό Δικαστήριο σε απόφασή του σε ποινική υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας ο λειτουργός είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η αήθης αυτή επίθεση εναντίον του λειτουργού μας, με ενσυνείδητες προσπάθειες του οποίου αναδείχθηκε πρόσφατα μεγάλος αριθμός σκανδάλων και ατασθαλιών, ούτε από απόψεως ουσίας, ούτε χρονικής συγκυρίας, μπορεί να θεωρηθεί ως στερούμενη σκοπιμοτήτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα σε άλλες εποχές αναφερόταν με κολακευτικά σχόλια «στο μοναχικό ταξίδι του κ. Χασαπόπουλου να καταδείξει τη διαφθορά στο ΣΑΠΑ».