Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρή πολιτική γραμμή

Σε δείπνο που παρέθεσε στις γυναίκες που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε: «Δεν θυμάμαι άλλο κομματικό συνέδριο στην Ελλάδα που να έχει πάρει τόσο καθαρές πολιτικές θέσεις».

Μιλώντας για το συνέδριο του Κινήματος, το οποίο χαρακτήρισε «δυναμικό» και «αυθεντικό» ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «καθαρή πολιτική γραμμή», ενώ έκανε αναφορά και στη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων, σημειώνοντας ότι «πρέπει να τιμήσουμε αυτόν τον κόσμο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ΚΠΕ υπάρχει για να υπηρετήσει αυτά που αποφασίστηκαν στο συνέδριο και πρόσθεσε ότι πρόθεσή του είναι όλα τα μέλη της ΚΠΕ να έχουν σημαντικά και ενεργά καθήκοντα είτε σε θεματική είτε σε τοπική βάση. Ακόμη, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει καινούρια πρόσωπα στις Τοπικές και Νομαρχιακές οργανώσεις, καθώς επίσης και ενεργοποίηση των στελεχών σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους χώρους. «Η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη αν είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Μόνο έτσι θα πείσει ξανά τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αφού συγχάρηκε τις γυναίκες που εξελέγησαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ανέφερε ότι η κάθε μια από αυτές κουβαλάει τη «διπλή ευθύνη» να εκφράσει αφενός την αντίληψη αυτής της ανανέωσης που εκφράστηκε στο συνέδριο και, αφετέρου, το φύλλο τους. Όσον αφορά στη μεγάλη συμμετοχή γυναικών στην ΚΠΕ του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία εκλογής των μελών, έγινε τόσο μικρή χρήση των ποσοστώσεων, προσθέτοντας ότι «βεβαίως πάντα υπάρχουν διάφορα προβλήματα στις διαδικασίες», «δικτυώσεις και συσπειρώσεις» που, όπως υποστήριξε, δημιουργούν προβλήματα στη συμμετοχή των γυναικών.