Ε. Βενιζέλος: Στις εκλογές ΟΤΑ και ευρωεκλογές κρίνεται το κλίμα

“Θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε” τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”, με τίτλο “Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος”.

“Οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος” τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: “Αυτό που κυρίως κρίνεται είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με πολύ καθαρή γραμμή και με κριτήριο τον σεβασμό στις κοινωνίες και στους ανθρώπους που έχουν δουλέψει ή των νέων που θέλουν να δουλέψουν, ενώ για τις ευρωεκλογές είπε ότι το ζητούμενο είναι η αύξηση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών δυνάμεων ώστε να δοθεί προοδευτικό πρόσημο.