Ε. Βενιζέλος: Δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα

«Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ως εθνικό καθήκον και γι’αυτό κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα.

Σημειώνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο και μετά σε αυτό να ενταχθούν τα επιμέρους.

Εξηγεί πως «δεν μπορεί να λες ότι θα είμαι ικανοποιημένος εάν μειώσω τον ΦΠΑ στην εστίαση αν αναγκαστείς να κάνεις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα μπορούσε ποτέ να έχει αυτό μια λογική;».

Τονίζει πως αν η κυβέρνηση πετύχει θα πρέπει η κεφαλαιοποίηση πολιτικά να είναι δίκαιη και προσθέτει: «Στο σενάριο της αποτυχίας το οποίο είναι απευκταίο και τραγικό, δεν θα τη γλιτώσει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι έπαιζε ένα δευτερεύοντα ρόλο στη διαχείριση της καθημερινότητας».