Ε. Βενιζέλος: Για εθνικούς λόγους συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ

«Έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ώριμων αρχηγών και πρωθυπουργών τους οποίους δεν μπορούμε να συντονίσουμε. Κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν. Αυτό είναι ένα παθολογικό φαινόμενο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε κομματικά στελέχη, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, και πρόσθεσε πως στα δύσκολα, όπως είναι σήμερα, χρειάζεται να έχει κανείς και ορισμένες δυνατότητες για να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διάλογο με το ακροατήριο και ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν αγωνία για το πού πηγαίνει το κόμμα, έθεσαν ερωτήματα για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και μετέφεραν τον προβληματισμό αν θα ξαναψηφίσουν ή όχι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι με τη ΝΔ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, όμως έχουν μεγάλες διαφορές τα δύο κόμματα και αυτό φάνηκε πιο καθαρά στο ζήτημα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι δική του, και η ΝΔ ότι είναι της ΝΔ, όμως ο ίδιος δεν στηρίζει μια κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, επισήμανε. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εταίρους», είπε κι έθεσε εκ νέου ζήτημα ανασχηματισμού, επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, όταν ήταν εναντίον του Μνημονίου και για τον κ. Σαμαρά είπε ότι ήθελε, τότε, να κερδίσει από τη δυσαρέσκεια του κόσμου. «Στην Ελλάδα είναι και υποχρεωτικό να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται τίποτα. Είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ενότητας και της προοπτικής».