Εύκολο βράδυ για την Γιουβέντους στο “Σέλτικ Παρκ”

Εύκολο βράδυ για τη Γιουβέντους στο “Σέλτικ Παρκ” καθώς επιβλήθηκε ολοκληρωτικά των Κελτών με 3-0 και μπορεί να σκέφτεται από τώρα την 8άδα.

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους Ιταλούς καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Μάτρι άνοιξε το σκορ, “παγώνοντας” τους Σκωτσέζους. Παρά την “ψυχρολουσία” η Σέλτικ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να δημιουργήσει ουκ ολίγες επικίνδυνες στιγμές, ο Μπουφόν όμως δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Γιουβέντους να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την ιταλική άμυνα. Μάταια επέμεναν όμως. Η Γιούβε κράτησε το μηδέν και όταν είδε τον αντίπαλο να μένει από δυνάμεις χτύπησε ξανά. Δράστης αυτή τη φορά ο Μαρκίσιο στο 77ο λεπτό μετά από ασίστ του Μάτρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βούτσινιτς στο 83′ πέτυχε και τρίτο τέρμα για την ομάδα του (3-0), διαμορφώνοντα την υπόθεση πρόκριση σε τυπική διαδικασία.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Σαμαράς δεν ήταν στην αποστολή της Σέλτικ καθώς ο Λένον προτίμησε να τον ξεκουράσει ενόψει τη ρεβάνς, επιλογή που δεν τον δικαίωσε, αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα.

To γκολ του Βούτσινιτς ήταν το 700ο της Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Οι συνθέσεις:

Σέλτικ: Φόρστερ, Λούστιγκ (59′ Μάθιους), Γουίλσον, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Ουανιάμα, Σκοτ Μπράουν (80′ Καγιάλ), Μαλγκρού, Φόρεστ, Κόμονς (73′ Γουάτ), Χούπερ.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρτίν Κάσερες, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Πελούζο (69′ Παντοΐν), Μάτρι (81′ Πογκμπά), Βούτσινιτς.

pamesports