Εχθρική ενέργεια χαρακτήρισε το Τουρκικό Υπ. Εξωτερικών την άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου

Για εχθρική ενέργεια και ανοιχτή παραβίαση του διεθνούς δικαίου μίλησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο.

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς ενέργειες που κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίου. Όπως αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη ανακοίνωση του, η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν κοινή αμφίβια επιθετική άσκηση στις 30 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947 με την οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα η Ρόδος απαγορεύεται κάθε είδους στρατιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Ρόδο, της οποίας αποφασίστηκε η αποστρατικοποίηση.

Την ίδια στιγμή, τονίζει πως ότι αυτή η άσκηση αποτελεί μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Μεταβιβάστηκε στον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα η προειδοποίησή μας για τη σχετική άσκηση και υπενθυμίστηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο.Τονίζουμε ότι αναμένουμε από τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συμβάλλουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.