Εφτασε η στιγμή για το Mega – Ποιος προηγείται για την απόκτηση της ταινιοθήκης

Πέρασαν οκτώ μήνες από την 28η Οκτωβρίου, από την ημέρα που το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι έριξε μαύρο και σηματοδότησε το τέλος μιας μεγάλης και χρυσής εποχής. Έκτοτε έχει χυθεί πολύ μελάνι αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον πολυσυζητημένο πλειστηριασμό της ταινιοθήκης του Mega, του εμπορικού σήματος, του αρχειακού υλικού, αλλά και κάποιων ακινήτων της Τηλέτυπος.

Τι κι αν πληροφορίες ήθελαν τη διαδικασία να λαμβάνει χώρα μέσα στον Μάιο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς η δουλειά που είχε να κάνει η Grant Thornton και οι δικηγόροι -που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της Τηλέτυπος- αποδείχθηκε απαιτητική και ιδιαιτέρως δύσκολη.

Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα έχει επανέλθει στο προσκήνιο και, όπως όλα δείχνουν, όλα θα πάρουν το δρόμο τους μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. Έτσι, οι μνηστήρες πλέον που καραδοκούν για την ταινιοθήκη έχουν επαναφέρει τα επιχειρηματικά τους πλάνα και ετοιμάζονται για τις προσφορές τους, ώστε ένας μόνος από αυτούς να πάρει αυτό το πολυπόθητο «χαρτί». Όσοι γνωρίζουν την αξία των σειρών και των ταινιών του Mega αναφέρουν ότι το ποσό σίγουρα θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή είχε διαρρεύσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει προσφορά 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας, άλλωστε, του Ολυμπιακού είναι γνωστό ότι επιθυμεί την απόκτηση της ταινιοθήκης για το νέο του εγχείρημα, το One TV, αλλά και το εμπορικό σήμα του Mega. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν καταφέρει το παραπάνω, ξεκινά με ένα δυνατό άσο στο μανίκι που θα του φέρει χιλιάδες τηλεθεατές στη συχνότητα του σταθμού του, όταν εκπέμψει πανελλαδικά, μετά την οριστική απόφαση του ΕΣΡ. Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τα όσα επικαλούν πηγές, είναι αποφασισμένος να «χτυπήσει» στον πλειστηριασμό… όσο κι όσο προκειμένου να τα καταφέρει.

Την ταινιοθήκη του Mega, όμως, θα διεκδικήσει και ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Open έχει θέσει ως στόχο να κάνει το κανάλι του το νέο Mega, καλύπτοντας το κενό που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες. Και μπορεί μέχρι στιγμής οι μετρήσεις της Nielsen να μην είναι με το μέρος του, όμως οι δραματικές και κωμικές σειρές του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού θα αποτελέσουν ένα βήμα προς την κορυφή.

Οι προθέσεις του Θοδωρή Κυριακού του Ant1 είναι, επίσης, γνωστές. Στο επιχειρηματικό πλάνο του φιγουράρει, εδώ και καιρό, η σκέψη για την απόκτηση της ταινιοθήκης. Ο πρόεδρος του καναλιού του Αμαρουσίου έχει αποδείξει, ειδικά την τελευταία σεζόν, ότι επενδύει στη μυθοπλασία από την οποία μάλιστα είδε τις μετοχές του σταθμού του να ανεβαίνουν στην prime time.

Κύκλοι αναφέρουν ότι η προαναφερθείσα λίστα θα συμπληρωθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αρχικά, ο ιδιοκτήτης του Σκάι έχει κερδίσει το στοίχημα της ψυχαγωγίας τις τελευταίες σεζόν, εκτός από αυτό της ενημέρωσης, ενώ προσπαθεί να κάνει κάποιες φιλότιμες προσπάθειες και στη μυθοπλασία. Η πρόσφατη συνεργασία του με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου για τα νέα επεισόδια της σειράς «Λόγω Τιμής», μιας δουλειάς που αγαπήθηκε από το Mega, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για μελλοντικές «επενδύσεις» στη μυθοπλασία και -γιατί όχι- για την απόκτηση της ταινιοθήκης.

Όσον αφορά στον ιδιοκτήτη του Star, που πλέον έχει λόγο και στον Alpha, μετά την εξαγορά του δεύτερου από εταιρεία δικαιωμάτων Βαρδινογιάννη, η ταινιοθήκη του Mega επίσης αποτελεί κίνηση ματ. Αν την αποκτήσει, θα μπορέσει να τροφοδοτήσει τα προγράμματα και των δύο καναλιών με σειρές, που άφησαν εποχή και απέδειξαν -ακόμη και στα δύσκολες εποχές του Mega- ότι έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.