Εφοπλιστικό διαζύγιο: Λεμός – Λιγνού -ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-

Για περισσότερα από δέκα χρόνια αποτελούσαν ένα από τα πλέον αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής εφοπλιστικής Κοινότητας του Λονδίνου, όμως η τριβή που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους τα δυο τελευταία χρόνια όπως λέγεται στους κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου τους ανάγκασε από το περσινό Πάσχα και μετά να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Ο λόγος για τον εφοπλιστή Γιώργο Γ. Λεμό και την τέως σύζυγο του Μαρία Λιγνού που προέρχεται και αυτή από μια εκ των παλαιοτέρων εφοπλιστικών οικογενειών του City του Λονδίνου με την «Lygnos Brothers Shipping, Inc».

Παρόλο που οι δυο εφοπλιστικές οικογένειες έκαναν τα αδύνατα δυνατά να μην γίνει γνωστό η κρίση αρχικά και κατόπιν το διαζύγιο ανάμεσα στον Γιώργο Λεμό και την Μαρία Λιγνού ως κεραυνό εν αιθρία έπεσε η είδηση στο φιλανθρωπικό gala που παρέθεσε η μητέρα του εφοπλιστή, Μαρίκα Λεμού, ένα μήνα πριν το Πάσχα που μας πέρασε. Οι κοσμικοί κύκλοι ενημερώθηκαν για την έκβαση του γάμου στο τελευταίο Greek Orthodox Charity, ενώ κανείς από τους δυο πρώην συζύγους δεν παρευρέθηκε στο φιλανθρωπικό gala που πραγματοποιείται ανελλιπώς στο Λονδίνο και βοηθά νέους και άπορους φοιτητές στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Όπως μάλιστα έγινε αργότερα γνωστό ο εφοπλιστής Γιώργος Λεμός επέλεξε και το Πάσχα να μην παρευρεθεί στα καλέσματα αλλά και στις λειτουργίες στην Αγία Σοφία για τον εορτασμό του Πάσχα. Αντ΄ αυτού πήρε μαζί του τους δυο ανήλικους γιούς του και έφυγε για την Αμερική και πιο συγκεκριμένα για την Καραϊβική, όπου και πέρασε μαζί με φίλους τις Άγιες ημέρες. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας ο εφοπλιστής ήθελε για λίγο διάστημα να βρεθεί μακριά από το Λονδίνο και να απολαύσει τις διακοπές του μαζί με τα δυο του παιδιά. Εξάλλου λίγο καιρό αργότερα ξεκινούσε στην Ελλάδα η μεγάλη γιορτή των Ποσειδωνίων και έπρεπε να έχει δυνάμεις προκειμένου να εκπροσωπήσει στην διεθνή εφοπλιστή και ναυτιλιακή έκθεση το νέο του δημιούργημα την εταιρεία “Setel Hellas S.a”.

Χωρίς τα δυο του παιδιά, ο εφοπλιστής, έφθασε στην χώρα μας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης γιορτής των Ποσειδωνίων και παρέμεινε για λίγες ημέρες μετά την λήξη τους ενώ αμέσως μετά ετοιμάστηκε για επαγγελματικό ταξίδι στην Κύπρο. Η Μαρία Λιγνού από την άλλη μεριά όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε στο Λονδίνο και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν ήρθε στην Ελλάδα για τα Ποσειδώνια, όπως άλλα μέλη της οικογένειας της. Λέγεται μάλιστα πως επέλεξε να κάνει μια εκδρομή μαζί με τα παιδιά της στην εξοχή μακριά από το Λονδίνο, όπου και βρίσκονται οι επιχειρήσεις της εφοπλιστικής οικογένειας Λιγνού. Οι τελευταίες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε το καλοκαίρι που μας πέρασε η Μαρία Λιγνού επισκέφθηκε την χώρα μας σε αντίθεση με τον εφοπλιστή Γιώργο Λεμό που βρέθηκε για λίγες εβδομάδες στη Μύκονο αλλά και στην Αθήνα. Όπως μάλιστα ειπώθηκε στους κοσμικούς κύκλους ο εφοπλιστής είχε και πάλι μαζί του στις καλοκαιρινές του διακοπές και τα δυο του παιδιά φροντίζοντας να απολαύσουν όλοι μαζί τον ήλιο και την θάλασσα της χώρα μας και αμέσως μετά να επιστρέψουν στον Λονδίνο για τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Η κρίση στο ζευγάρι, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είχε ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια. Διακριτικά όμως τόσο ο Γιώργος Λεμός όσο και η τέως σύζυγος του Μαρία Λιγνού επέλεξαν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την κρίση στον γάμο τους. Λέγεται μάλιστα πως ο εφοπλιστής ήθελε να κάνει μια προσπάθεια για να σώσει τον γάμο του και όπως λέγεται αυτή του η κίνηση βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της συζύγου του. Φαίνεται όμως πως η τριβή που ακολούθησε ήταν τόσο δυνατή που ουσιαστικά δεν άφησε περιθώρια και στις δυο πλευρές για να λύσουν τα προβλήματα τους. Έτσι αρκέστηκαν λίγους μήνες μετά τον Μάιο του 2012 να ακολουθήσουν διαφορετικούς, όπως ειπώθηκε, δρόμους, με κύριο γνώμονα τα δυο τους παιδιά που υπεραγαπούν και οι δυο. Ταυτόχρονα προσπάθησαν, όσο αυτό είναι εφικτό, μιας και οι δυο προέρχονται από μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες του city του Λονδίνου, να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αυτά που συνέβησαν στην προσωπική τους ζωή. Άλλωστε τόσο η Μαρία Λιγνού όσο και ο Γιώργος Λεμός είναι ιδιαίτερα low profile άτομα και σε καμία περίπτωση δεν  θα ήθελαν να βγεί προς τα έξω η προσωπική τους ζωή.