Εφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά της Deutsche Bank-5 συλλήψεις για φοροδιαφυγή

Όπως φαίνεται στη Γερμανία δεν αστειεύονται με τους φοροφυγάδες. Η αστυνομία της Φρανκφούρτης έκανε έφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank  μετά από πληροφορίες ότι περισσότερα από 25 στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκ. ευρώ. Περίπου 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετέχουν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και γραφεία υπαλλήλων της τράπεζας στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο σύμφωνα με τη Deutche Welle.

Πέντε στελέχη της Deutsche Bank συνελήφθηκαν ενώ αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρημάτων και υπόθαλψη εγκληματία.

Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες μετά από στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.

Συγκεκριμένα κατά την εν λόγω συναλλαγή, στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.