Εφικτή η πρόταση Λιλλήκα για το φυσικό αέριο, λέει ο εκπρόσωπός του

Απαντώντας στις επικρίσεις για την πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα ως προς την προπώληση μέρους  του φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι είναι εφικτή και αποτελεί μία συνήθη πρακτική προσθέτοντας ότι επιδιώκεται, μέσω του δεύτερου προσβλητικού δημοσιεύματος κατά της Κύπρου των Financial Times, να ασκηθεί πίεση στη διαπραγματευτική μας ισχύ.

“Είναι πλέον καιρός να αφήσουμε τις όποιες προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες και να κινηθούμε γρήγορα, αποφασιστικά και μελετημένα στις διεθνείς αγορές, για να διευρύνουμε τις προοπτικές αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου, επαναφέροντας την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του λαού μας για να αποδεσμευτούμε άμεσα από την οικονομική και πολιτική εξάρτηση που επιδιώκεται μέσω του Μνημονίου”.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι μετά το Reuters, οι Financial Times επανήλθαν με δεύτερο προσβλητικό δημοσίευμα κατά της Κύπρου, το οποίο αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση στη διαπραγματευτική ισχύ. Επιδιώκεται τόνισε  “η δημιουργία οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης μέσω της δανειακής σύμβασης, η μετατροπή της διαχείρισης του φυσικού μας αερίου, από θέμα κρατικής κυριαρχίας σε διαφιλονικούμενο δικοινοτικό θέμα με άμεση επιδίωξη να περάσει το φυσικό μας αέριο μέσω της Τουρκίας με αγωγό και το 50% των εσόδων να δοθούν στους Τουρκοκυπρίους μέσω ειδικού ταμείου, πριν τη λύση του Κυπριακού” και “η επίλυση του Κυπριακού στη βάση χαλαρής ομοσπονδίας όπως προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Reuters”.