«Εφιάλτης» διαρκείας για χιλιάδες τραπεζικούς υπαλλήλους

Ένα μεγάλο δράμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πίσω από τις κλειστές πόρτες χιλιάδων οικογενειών στην Κύπρο. Περίπου οχτώ χιλιάδες υπάλληλοι των δυο μεγάλων τραπεζών της Κύπρου βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα».

Το μέλλον τους είναι αβέβαιο καθώς δεν γνωρίζουν αν τις επόμενες ημέρες θα έχουν δουλειά ή θα βρεθούν στον δρόμο Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες με παιδιά που σπουδάζουν και οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν».

Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να ζουν δραματικές ώρες, καθώς η Βουλή μπορεί να είπε το ηχηρό «όχι» πλην όμως το όλο θέμα δεν έχει κλείσει εδώ αλλά εξετάζεται ακόμη. Η Τρόικα καραδοκεί και κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει ότι δεν θα επαληθευτεί η πρόβλεψή της ότι οι δυο τράπεζες δεν θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, οφείλει, να λάβει άμεσα μέτρα για να σωθεί ό,τι μπορεί πια να σωθεί από την οικονομία του τόπου και να προστατεύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, εν προκειμένω τους συγκεκριμένους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Αυτό που ζει η Κύπρος τα τελευταία 24ωρα δεν έχει προηγούμενο. Ακόμη και το 1974 με την εισβολή των Τούρκων, οι τράπεζες λειτουργούσαν κανονικά. Σήμερα, είναι  κλειστές εδώ και μια εβδομάδα χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα ανοίξουν….