Εφαρμογή του σχεδίου επιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για την Διεθνή έκθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες πως θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Επιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου και για την Έκθεση του 2013.

Όπως αναφέρεται: ” Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή κινήτρου υπό μορφή χορηγίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα για να ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Κύπρου και να προβάλουν τα προϊόντα τους στην εγχώρια αγορά”.

Επιπλέον : “Το Σχέδιο προβλέπει επιδότηση ύψους 70% του κόστους ενοικίασης του χώρου στη Διεθνή Έκθεση και με ανώτατο ποσό τα €2.500 και €1.250 ανά επιχείρηση που συμμετέχει στην Έκθεση σε στεγασμένο και ανοικτό χώρο αντίστοιχα. Κλαδικές ενώσεις δικαιούχων επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην Έκθεση για προβολή των προϊόντων των επιχειρήσεων του κλάδου σε ένα περίπτερο θα δικαιούνται επιχορήγηση ύψους 70% επί του επιλέξιμου κόστους με ανώτατο ποσό τις €7.500 και τις €3.750 σε στεγασμένο και ανοικτό χώρο αντίστοιχα”.

Ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου ανέρχεται στις €37.000 και ως εκ τούτου οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν και θα ικανοποιηθούν με τη σειρά, με κριτήριο την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες και το Έντυπο Υποβολής της Αίτησης από τα Κεντρικά και Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου ή από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.mcit.gov.cy), από την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την ίδια ημερομηνία, 11 Μαρτίου, μέχρι τις 19 Απριλίου και τα συμπληρωμένα σχετικά έντυπα υποβολής των αιτήσεων θα πρέπει να παραδίδονται με το χέρι σε αρμόδιο λειτουργό της Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ανάπτυξης στα Κεντρικά Γραφεία του Υπουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22867193 και 22867143.