Ευ. Βενιζέλος: Σταθερότητα ή κρίση το δίλημμα των εκλογών

Την ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν με κριτήριο την σταθερότητα της χώρας τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ κεντρικής Ελλάδας, Πελοπονήσου και Κρήτης.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Ελιά έχουν δώσει χρίσματα σε υποψηφίους. Προσέθεσε πάντως ότι «υπάρχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ταυτισμένα με το ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν εκλεγεί το 2010 ως ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι οι άνθρωποί μας, τους στηρίζουμε αλλά δεν έχουμε δώσει κάποιο επίσημο χρίσμα, ούτε μπορούμε να εξαναγκάσουμε τα μέλη μας να ενταχθούν στον έναν ή τον άλλον δημοτικό ή περιφερειακό Συνδυασμό και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν. Πρέπει να επιλέξουν αξιοκρατικά και να ψηφίσουν».

Απατώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που τα ποσοστά της Ελιάς είναι αρκετά χαμηλά, επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα την ολοκλήρωση της προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση.

«Θέλει ο ελληνικός λαός να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ή θέλει να δημιουργηθεί ταραχή, αμφισβήτηση, κρίση; Εμείς δεν έχουμε αναλάβει την εξουσία μόνοι μας, ψήφισε ο λαός τον Ιούνιο του 2012. Είχε ψηφίσει το Μάιο του 2012, ξανά τον Ιούνιο του 2012 και έδωσε καθαρή μεγάλη πλειοψηφία σε αυτή τη γραμμή που εφαρμόζουμε. Αυτό το έχουμε ξεχάσει. Νομίζουμε ότι ψηφίσαμε τελευταία φορά το 2009 πριν γίνει κοινή συνείδηση η κρίση. Όχι. Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του προγράμματος του σκληρού, ο κόσμος ψήφισε αξιολόγησε και επέλεξε αυτή τη γραμμή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον τιμούμε ως τέτοιον και είναι ενεργός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η ψήφος του είναι κρίσιμη για την πλειοψηφία την κυβερνητική. Και όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα και ο πρώτος βουλευτής, που έχει λόγο να επιθυμεί και να επιδιώκει και να στηρίζει την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και πιστεύω ότι αυτό κάνει».

Απατώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την γενικότερη πορεία της οικονομίας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η χώρα έχει αρχίσει να «ανασαίνει» και να εξέρχεται από την κρίση, κάτι το οποίο πέτυχε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι το 2010 κανείς δεν γνώριζε το πραγματικό μέγεθος της κρίσης, ενώ επανέλαβε ότι τόσο ως υπουργός Οικονομικών όσο και ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αγωνίστηκε σκληρά προκειμένου η Ελλάδα να τα καταφέρει. Ακόμη τόνισε ότι το χρέος της χώρας είναι διαχειρίσιμο και ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για επιβολή νέων μέτρων.