Ευ. Βενιζέλος: “Δεν θα εκβιάσουμε τους βουλευτές με νομοθετικά τεχνάσματα”

Με περισσότερα του ενός άρθρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα επικυρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, επισήμανε ότι «δεν θα εκβιάσουμε τους βουλευτές με νομοτεχνικά τεχνάσματα. Αρνούμαι να μπω σε αυτή την ευτελή συζήτηση».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την οριστική έξοδο από την κρίση και το γεγονός ότι η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ, μείωση του χρέους, στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και της πραγματικής οικονομίας δεν είναι φιλανθρωπία, όπως λέει η αντιπολίτευση, αλλά αναπτυξιακή πολιτική.

«Δεν λέω ότι ο κόσμος θα πρέπει να προτιμήσει εμάς. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα έχει την πολιτική ευθύνη της εκπροσώπησης της χώρας έως ότου βγει από την κρίση και επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ομαλότητα. Αν το πετύχουμε αυτό, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Ας έρθει οποιοσδήποτε. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ομαλών συνθηκών, που οδήγησε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο, στην καταστροφή» είπε.

Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ζήτημα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αυτό το θέμα θα το δούμε. Το κυβερνητικό σχήμα υπηρετεί ένα κυβερνητικό σχέδιο».