Ευχή για έναρξη των διαπραγματεύσεων μετά τις προεδρικές εκλογές, διατύπωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο

Το διάστημα μετά τις κυπριακές εκλογές αναμένεται με ανυπομονησία από όλους, με την ευχή να σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό, ανέφερε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο John M.Koenig, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κιπρις.

Είναι καθήκον των δύο πλευρών να συναντηθούν με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ώστε ,μετά τις εκλογές ,να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο κ. Koenig, χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια που έχει γίνει στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, ενώ είπε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για δεύτερο δημοψήφισμα.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν και οι δύο πλευρές, κατά τον πρέσβη μπορεί να συμβάλει στη λύση. «Δεν μπορείς να ασκείς πίεση στους ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Αλλά και οι δύο πλευρές κάποια πράγματα πρέπει να τα δουν δεύτερη φορά. Γι αυτό και στις δύο πλευρές η παρούσα οικονομική κατάσταση έχει προοπτική να συμβάλει».

Ο κ. Koenig πραγματοποίησε στα γραφεία του συγκροτήματος και ξεναγήθηκε στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την εφημερίδα ενώ παρακάθισε σε γεύμα με τον γενικό διευθυντή του συγκροτήματος, Ρεσιάτ Ακάρ.