Ευχές για τη νέα χρονιά από ΔΗΚΟ,ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους

Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά εξέφρασαν τα κόμματα με ανακοίνωση τους.

Το 2013 να καταργήσει τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, να προσφέρει εργασία στους ανέργους και να δώσει στο κράτος τις δυνατότητες πιο ουσιαστικής στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αναφέρει το ΔΗΚΟ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Παράλληλα εύχεται το 2013 «να είναι χρονιά πολιτικής σταθερότητας και μιας ισχυρής και αξιόπιστης διακυβέρνησης του τόπου, που να δώσει λύσεις στα πολλά και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Να είναι χρονιά που θα αρχίσει η πορεία για υπέρβαση της κρίσης, διασφάλισης των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας και ανασυγκρότησης του κράτους και των θεσμών».

“Η νέα χρονιά να φέρει συνθήκες εθνικής συνεννόησης, πολιτικής συναντίληψης και ενότητας, «ώστε με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που μας απειλούν και να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα εθνικά δίκαια μας».

Το ΕΥΡΩΚΟ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αναφέρει:”Το 2012 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών για την πατρίδα και τον λαό μας. Η χρονιά που φεύγει έφερε στο κυπριακό μια επικίνδυνη στασιμότητα με σκοτεινές διεργασίες να πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο. Σε επίπεδο κοινωνίας το 2012 βύθισε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό συμπολιτών μας στη φτώχια, την ανεργία, την ανασφάλεια και την κοινωνική εξαθλίωση. Στην οικονομία η αποκάλυψη του μεγέθους των πολλαπλών της προβλημάτων, επέβαλε τη λήψη κρίσιμων οδυνηρών αποφάσεων με τους πολίτες να καλούνται να επωμιστούν βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση, τα λάθη και τις αμαρτίες δεκαετιών».

«Έφτασε η ώρα», συνεχίζει, «για ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας μας. Οι προβληματικές νοοτροπίες και οι αναχρονιστικές αντιλήψεις πρέπει να εγκαταλειφθούν. Χρειαζόμαστε ένα αρραγές μέτωπο εξόδου από τη σημερινή κρίση και ύφεση. Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα της οικονομίας. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Η ύπαρξη των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν ελπίδα για γρήγορη έξοδο από τη σημερινή ύφεση που απειλεί την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας».

«Επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε την ευρωστία στην οικονομία της πατρίδα μας γιατί αυτή είναι ο βασικό πυλώνας στον αγώνα μας για επίλυση του κυπριακού, για ελευθερία και δικαιοσύνη και για την αποτελεσματική διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα απευθύνει θερμές και ειλικρινείς ευχές σε κάθε συμπατριώτη μας, για ένα αποδοτικό και δημιουργικό νέο έτος. Είθε το 2013 να φέρει υγεία, ευτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών του λαού μας και να δικαιώσει τον βασανισμένο τόπο μας, σημαίνοντας την άρση της κατοχής και την ανάκαμψη της οικονομίας. Καλωσορίζουμε το 2013 με αισιοδοξία και ελπίδα. Δηλώνουμε την αντοχή, την αποφασιστικότητά και την ελπίδα μας ότι η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί και ο λαός της Κύπρου θα ζήσει αρμονικά μέσα σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης, ελευθερίας, ασφάλειας, προόδου κι ευημερίας».

Ελεύθερο και Οικολογικό 2013 εύχεται το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές και σε όλο τον κυπριακό λαό.

«Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την ανεργία και το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξάνεται μήνα με μήνα, την αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την κρίση του περιβάλλοντος να συνεχίζεται, καλούμαστε όλοι πιο επιτακτικά από ποτέ να δώσουμε την μάχη για ελεύθερη πατρίδα, πράσινη οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και δίκαιη κοινωνία», αναφέρουν στο μήνυμα τους Οικολόγοι προσθέτοντας ότι ο λαός μας έχει δικαίωμα στην ελπίδα.

Το Κίνημα εύχεται επίσης ο νέος χρόνος να φέρει την επιθυμητή λύση για το κυπριακό πρόβλημα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού να συνυπάρχουν ειρηνικά και ελεύθερα και να υπάρχει σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.