ΕΥΡΩΚΟ: Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ιαχές πολέμου για τους ημικρατικούς

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος με δηλώσεις του σχολίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των ημικρατικών οργανισμών:

«Η δημόσια συζήτηση για τους ημικρατικούς θα έχει αξία και περιεχόμενο αν όλοι όσοι έχουν άποψη για τις ιδιωτικοποιήσεις αξιοποιήσουν το κάλεσμα της Κυβέρνησης και καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Υπουργό Οικονομικών.

Για τους ημικρατικούς χρειαζόμαστε ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ιαχές πολέμου και απειλές. Για τους ημικρατικούς επιβάλλεται προσεκτικός και λεπτομερής σχεδιασμός και προετοιμασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία των αλλαγών που θα γίνουν και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους ίδιους τους οργανισμούς, τους εργαζόμενους τους, τους καταναλωτές και την οικονομία ευρύτερα», είπε ο κύριος Τελεβάντος και κατέληξε:

«Εμείς τονίζουμε ξανά ότι η μετατροπή των κρατικών μονοπωλίων σε ιδιωτικά μέσα από μια άτακτη καθολική ιδιωτικοποίηση, δεν είναι η λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί.

Η σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους ημικρατικούς οργανισμούς θα μπορούσε να τους βοηθήσει να εκσυγχρονιστούν και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τις επιδόσεις τους. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μερική μετοχοποίηση και την εμπλοκή στρατηγικών επενδυτών στους οργανισμούς αυτούς.

Παράλληλα για το καλό της οικονομίας πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μακριά από τα σημερινά κρατικά μονοπώλια των πλείστων ημικρατικών οργανισμών».