ΕΥΡΩΚΟ: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να επικεντρωθεί στους μεγάλους οφειλέτες

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ,  Πόλυς Παλλήκαρος, κάλεσε τους υπευθύνους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της ρευστότητας και της διευθέτησης μη εξυπηρετουμένων δανείων μεγάλων οφειλετών και παράλληλα ζήτησε όπως εφαρμόζεται με ευαισθησία η πολιτική αναδιάρθρωσης των δανείων πελατών από τα μικρομεσαία στρώματα.

«Οι τράπεζες και ο Συνεργατισμός πρέπει να ζητήσουν από μεγάλους οφειλέτες να διευθετήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, από τα οποία μάλιστα πολλά αποτελούν χρόνιο πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχυθεί η ρευστότητα και θα αποκατασταθεί συντομότερα η ουσιαστική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εμπιστοσύνη σ’ αυτό», είπε ο κ. Παλλήκαρος και συνέχισε:

«Παράλληλα, ζητούμε από τους διοικούντες των τραπεζών και του Συνεργατισμού να εφαρμόζουν την πολιτική που αποφασίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα, περί αναδιάρθρωσης των δανείων, πολιτών που ανήκουν σε μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα και που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι πρέπει να περιφρουρηθεί η κοινωνική συνοχή και να αποφευχθούν ενέργειες, που θα πυροδοτήσουν κοινωνική κρίση», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.