ΕΥΡΩΚΟ: Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ, Ανδρέας Τελεβάντος με δηλώσεις του σχολίασε την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ, μετά από ομιλία του κ. Χριστόφια.

«Την ώρα που απαιτείται καθολική ενότητα για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου το ΑΚΕΛ και ο κύριος Χριστόφιας επέλεξαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση στο εσωτερικό. Δυστυχώς επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, της προσπάθειας περιχαράκωσης και φανατισμού των ψηφοφόρων και διχασμού των πολιτών. Και αυτό γίνεται πάντα, όταν πλησιάζουν οι μαύρες επέτειοι του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά προβλέπουμε ότι για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων, θα καταβληθεί και πάλι προσπάθεια για διχασμό του λαού», είπε ο Ανδρέας Τελεβάντος και συνέχισε:

«Το ΑΚΕΛ, ως μια μεγάλη πολιτική δύναμη, έχει ρόλο να διαδραματίσει. Έχει να επιλέξει μεταξύ του ρόλου της παραγωγικής αντιπολίτευσης και του ρόλου της στείρας άρνησης. Ευελπιστούμε πως θα γίνει κατανοητό από το ΑΚΕΛ, ότι πρέπει να συμβάλει στη συλλογική αντιμετώπιση των κρίσιμων στιγμών που περνά η Κύπρος. Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα ο τόπος μας και ο λαός είναι οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις, με στόχο την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και την αποκόμιση πρόσκαιρων κομματικών κερδών», κατέληξε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ