ΕΥΡΩΚΟ: Το νομοσχέδιο για στήριξη αιτητών πολιτικού ασύλου να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή

Το νομοσχέδιο για αλλαγή του τρόπου στήριξης των αιτητών πολιτικού ασύλου και των όσων βρίσκονται στην Κύπρο με ανθρωπιστικό καθεστώς, επιβάλλεται να τεθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Οι νομοθετικές ελλείψεις και στρεβλώσεις στο θέμα των επιδομάτων και ωφελημάτων των αιτητών πολιτικού ασύλου, πρέπει να διορθωθούν αμέσως.

Η Κύπρος με την απουσία διαχρονικά μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής έχει καταστεί ένα μεταναστευτικό κράτος. Στην τραγική συγκυρία που διερχόμαστε ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη εισροή, εγκατάσταση και επιδότηση μεταναστών στον τόπο μας.

Η κατάσταση έχει τεθεί πλέον εκτός ελέγχου και ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας κοινωνικής αναταραχής η οποία με τη σειρά της θα εκκολάψει ρατσιστικές και ξενοφοβικές τάσεις, αντιλήψεις και αντιδράσεις.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για αλλαγή του τρόπου στήριξης των αιτητών πολιτικού ασύλου είναι μια καλή αρχή. Ωστόσο η Κύπρος εξακολουθεί να έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας νέας, προσεκτικής, ισορροπημένης και λογικά αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες που διέπουν το όλο θέμα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ