ΕΥΡΩΚΟ: Τερματισμό αντιπαραθέσεων και συνεργασία για να σωθεί η οικονομία

Πρόσκληση προς όλους απευθύνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας, καλώντας τους να τερματίσουν τις αντιπαραθέσεις και την εσωστρέφεια και να εργαστούν όλοι μαζί για να σώσουν την οικονομία, διότι, όπως δήλωσε σήμερα, “όλους μάς ενώνει ένας κοινός στόχος και αυτός είναι η ταχύτερη απεμπλοκή από το μνημόνιο και την Τρόικα”.

Με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους Standard και Poors, ο κ. Γιωργάλλας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ, θεωρεί πως “η πρώτη, μετά από πολλούς μήνες, αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους Standard και Poors γεννά βάσιμες ελπίδες”.

“Την ίδια ώρα”, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “η μείωση της εκροής καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες και η αύξηση της εισροής καταθέσεων από το εξωτερικό προς την Κύπρο αποτελούν ενδείξεις σταθεροποίησης”.

“Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε αισιόδοξοι και γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της ανάκαμψης είναι μακρύς και ανηφορικός”, δήλωσε ο κ. Γιωργάλλας.

Επιβάλλεται, είπε, “να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, διότι οι κίνδυνοι παραμένουν πολύ σοβαροί και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις απροσδόκητες καταστάσεις”.

“Για να έχει αξία η ευημερία των δεικτών πρέπει να οδηγεί σε ευημερία των πολιτών και δεν αρκεί να ευημερούν λογιστικά οι αριθμοί, αλλά επιβάλλεται να ευημερούν πραγματικά οι πολίτες”, είπε ο κ. Γιωργάλλας.

“Η προσπάθεια”, πρόσθεσε, “για δημοσιονομική προσαρμογή, για μεταρρύθμιση του κράτους, για δημιουργία θέσεων εργασίας, για προσέλκυση επενδύσεων για στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ευάλωτων ομάδων πρέπει να ενταθεί”.

Εμείς, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “θα τονίσουμε και πάλιν ότι επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω μας συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος”.