ΕΥΡΩΚΟ: Τα εξαγγελθέντα μέτρα είναι καλοδεχούμενα

Άμεση αντίδραση του Ευρωπαικού κόμματος μετά την εξαγγελία των μέτρων από το Πρόεδρο της δημοκρατίας:

“Η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση έχουν καταστεί καθημερινός εφιάλτης για χιλιάδες συμπολίτες μας και απειλούν πλέον την κοινωνική συνοχή.

Τα εξαγγελθέντα μέτρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι καλοδεχούμενα και δεικνύουν ότι υπάρχει επίγνωση της δυσχερούς και επικίνδυνης κατάστασης. Τα μέτρα αυτά εδράζονται στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του κράτους, αποτελούν μια πρώτη αρχή και δύναται να απαλύνουν τα προβλήματα μέχρι τα κρατικά ταμεία να καταστούν εύρωστα για να μπορούν να στηρίξουν πιο γενναιόδωρες λύσεις.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται όπως, εκτός από το κράτος, όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή εργοδότες και οι κοινωνικοί εταίροι, να δεσμευτούν ότι θα εργαστούν στην κατεύθυνση της υλοποίησης της πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας.

Πρέπει πρώτα απ’ όλα, να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο της φτώχειας και της ανέχειας. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες, έτσι ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους άνεργους νέους μας.

Η ανεργία στις τάξεις των νέων παραμένει η μάστιγα σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και θα πρέπει σε συνεργασία και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδιώξουμε κοινές δράσεις. Πρέπει να αναζητήσουμε συμμάχους και όλοι μαζί να απαιτήσουμε να γίνει πιο δραστική η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση της ανεργίας”.