ΕΥΡΩΚΟ: Τέλος στην ασυδοσία των βασιλικών μισθών

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ δικαιώνεται στην προσπάθεια του να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των βασιλικών μισθών και συντάξεων πρώην και νυν προνομιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  οι απολαβές των αξιωματούχων του κράτους αποτελούν βαρίδι για τα δημόσια οικονομικά και ότι ο καθαρός μηνιαίος και ετήσιος μισθός των κρατικών αξιωματούχων μετά τις περικοπές συνεχίζει να παραμένει σε ψηλά επίπεδα εξακολουθώντας να αποτελεί το κρατικό μισθολόγιο ωρολογιακή βόμβα για τους προϋπολογισμούς του κράτους.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να εξορθολογιστεί το κρατικό μισθολόγιο ώστε η δημόσια υπηρεσία να γίνει περισσότερο οικονομική. Επιβάλλεται να υιοθετηθεί η πρόταση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και να θεσμοθετηθεί οροφή στους προκλητικά υψηλούς μισθούς και τις συντάξεις που λαμβάνουν πρώην και νυν προνομιούχοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα χωρίς η παραγωγικότητα τους να τους δικαιολογεί.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία με τις χιλιάδες ανέργους και την πλειοψηφία των πολιτών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, επιβάλλεται μέσω της περικοπής ή της φορολόγησης των υψηλών μισθών και συντάξεων, το κράτος να εξασφαλίσει χρήματα για να βοηθήσει τους άνεργους και τους άλλους πολίτες που υστερούν.