ΕΥΡΩΚΟ: Σκληρή προσπάθεια για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας αναφερόμενος στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος από την τρόικα, προέβη στην εξής δήλωση:

«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την Τρόικα είναι ενθαρρυντικά. Τονίζουμε εμφαντικά, ότι για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ η πορεία εξόδου από το μνημόνιο, επιβάλλεται να συνοδεύεται από σκληρή προσπάθεια για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Για εμάς η ευημερία των αριθμών πρέπει να συνοδεύεται και με ευημερία των πολιτών. Επιβάλλεται να εντείνουμε την προσπάθεια μας ώστε να υπάρξει ισότιμη κατανομή των βαρών της κρίσης και να στηριχθούν οι πολίτες που έχουν σήμερα απόλυτη ανάγκη την αρωγή και βοήθεια της πολιτείας», κατέληξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρθηκε και στο θέμα του μέλλοντος των ημικρατικών οργανισμών.

«Είναι γεγονός ότι επείγει η λήψη απόφασης για το μέλλον των ημικρατικών οργανισμών. Το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι το στενό περιθώριο χρόνου για να ληφθεί απόφαση, δεν πρέπει να προκαλέσει βεβιασμένες ενέργειες. Με στόχο να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και οι ημικρατικοί να γίνουν ισχυρότεροι, επιβάλλεται να μελετηθούν προσεκτικά όλα τα δεδομένα πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι, από τη μια η υφιστάμενη κατάσταση στους ημικρατικούς οργανισμού δεν μπορεί να συνεχιστεί και από την άλλη ότι η άτακτη καθολική ιδιωτικοποίηση δεν είναι η λύση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλεγεί κάτι μεταξύ του άσπρου και του μαύρου και υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις. Μακριά από δογματισμού πρέπει να συνεκτιμήσουμε το δημόσιο συμφέρον σε συνάρτηση με τις λογιστικές απαιτήσεις του μνημονίου και να λάβουμε τη σωστή απόφαση, η οποία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολιτείας και των πολιτών», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.