ΕΥΡΩΚΟ: Οι σκοτεινές συναλλαγές της Focus με ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ σχετίζονται με τη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα;

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή για τη FOCUS, ανέφερε:

«Μετά και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή για τη FOCUS είναι πλέον επιτακτική η υποχρέωση της Γενικής Εισαγγελίας, να διερευνήσει τον σκοτεινό ρόλο αυτής της εταιρίας και να ταυτοποιήσεις όλες τις ύποπτες συναλλαγές της.

Τελικά τι ήταν η FOCUS; Ποιος ήταν ο ρόλος της στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου;

Ποιους χρημάτισες άλλους εκτός από τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ; Οι ύποπτες χρηματοδοτήσεις αυτών των κομμάτων σχετίζονται με αποφάσεις που συνέβαλλαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας; Αυτά είναι μερικά από τα καυτά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Γενική Εισαγγελία και οι ανακριτές.

Από την άλλη προκαλεί η προσπάθεια των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να αποκρύψουν τη διαπλοκή και τις συναλλαγές τους με τη FOCUS. Τα ψέματα που επιστρατεύουν, δεν πείθουν τους πολίτες. Απλά τα δύο μεγάλα κόμματα ενισχύουν την απαξίωση των πολιτών προς το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και του παλαιοκομματισμού», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.