ΕΥΡΩΚΟ: Οι μαζικές εκποήσεις θα απορυθμίσουν την αγορά

Οι μαζικές εκποιήσεις ακινήτων θα πλήξουν τους μη αξιόχρεους πολίτες αλλά και τις τράπεζες, γιατί θα απορυθμίσουν την αγορά, θα μειώσουν κατά πολύ τις τιμές με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εξασφαλίσεις των τραπεζών.

Για το ΕΥΡΩΑΠΪΚΟ ΚΟΜΜΑ η προστασία της οικογενειακής εστίας και της επαγγελματικής στέγης είναι αδιαπραγμάτευτες και ως εκ τούτου απαιτείται η θεσμική στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Οι τράπεζες πριν και πάνω από όλα οφείλουν να εφαρμόσουν τον «Κώδικα Δεοντολογία» για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και να στραφούν στους μεγάλους οφειλές και όσους αποδεδειγμένα έχουν την ευχέρεια να αποπληρώνουν τα δάνεια τους και δεν το πράττουν. Οι Κύπριοι πολίτες έχουν επωμιστεί τη διάσωση των τραπεζών με το κούρεμα των καταθέσεων τους και πληρώνοντας ατέλειωτους τόκους στα δάνεια τους.

Είναι απαράδεκτο, να ζητείται συνεχώς από τους πολίτες να στηρίζουν τις τράπεζες, αλλά οι τράπεζες να μη βοηθούν τους πολίτες. Βεβαίως και θέλουμε την αποκατάσταση της λειτουργίας των τραπεζών.

Αλλά αν οι πολίτες απολέσουν ακόμα και την οικογενειακή τους εστία και περιπέσουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, το πρώτο που θα πληγεί θα είναι το τραπεζικό σύστημα και η πραγματική οικονομία θα δεχθεί τη χαριστική βολή.