ΕΥΡΩΚΟ: Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την Κύπρο. Στη συγκυρία που διερχόμαστε, η διπλή γιορτή του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, μας υπενθυμίζει το ιστορικό μας χρέος να ανταποκριθούμε στις προγονικές παρακαταθήκες για να συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδίκησης της ελευθερία της πατρίδα μας και δικαίωσης των πόθων του λαού μας.

Η ελληνική επανάσταση του 1821 είναι ένα ορόσημο που συμπυκνώνει με έξοχο τρόπο την πίστη στο υπέρτατο ιδανικό της πατρίδος, την αυταπάρνηση και τη θυσία υπέρ της ελευθερίας. Σήμερα ζητούμε να αντλήσουμε διδάγματα από τους αγωνιστές της ελληνική επανάσταση που παρ’ ότι λίγοι, αδύναμοι και άοπλοι δίδαξαν με τις πράξεις τους πώς πρέπει να διασφαλίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διατηρώντας ζωντανό το όραμα της ελεύθερης πατρίδας.

Με πλήρη επίγνωση του παρελθόντος και των προκλήσεων που παρουσιάζονται στα πλαίσια της διαφαινόμενης κινητικότητας για το κυπριακό, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε την οπισθοδρόμηση σε επιλογές που θα μας φέρουν και πάλι στο χείλος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της πλευράς μας για τη επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης με ευρωπαϊκό περιεχόμενο.

Υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τα δικαιώματα του κυπριακού λαού, συνεχίζουμε τη γενναία παράδοση των ηρωικών μας προγόνων που τιμούμε σήμερα.