ΕΥΡΩΚΟ: Η Τουρκία επιλέγει τη τακτική του εκφοβισμού

Το Ευρωπαικό κόμμα εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τη προκλητική ενέργιεα της Τουρκίας στη Κυπριακή ΑΟΖ:

Η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να στείλει το Μπαρμπαρός για έρευνες ανοικτά της Λάρνακας και της Λεμεσού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να στήσει σκηνικό αμφισβήτησης και να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία για ακόμη μια φορά επιλέγει την τακτική, της αμφισβήτησης, του εκφοβισμού και της επίδειξη ισχύος έχοντας ως στόχο να εμποδίσει την εξέλιξη των εργασιών που διεξάγονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ για το φυσικό αέριο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Επομένως η νομιμότητα είναι με το μέρος μας.

Η συγκυρία απαιτεί να δράσουμε προληπτικά και σε συνεργασία με την Ελλάδα, να γίνει ο αναγκαίος σχεδιασμός ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλητικές ενέργειες σκοπεύει να προβεί η Άγκυρα.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να σχεδιάσει τις αναγκαίες αποτρεπτικές ενέργειες και να αναζητήσει τις κατάλληλες συμμαχίες που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις τουρκικές απειλές.

Εάν οι λεονταρισμοί της Άγκυρας επικρατήσουν τότε θα γιγαντωθεί η τουρκική προκλητικότητα και οι συνέπειες σε εθνικό επίπεδο θα είναι δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες.