ΕΥΡΩΚΟ: Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να φέρει σύντομα αποτελέσματα..

Τη χτεσινή διάσκεψη τύπου και τον απολογισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολίασε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Σταύρος Βιολάρης, λέγοντας:

«Από τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προκύπτει ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της οικονομίας, όμως επιβάλλεται να γίνουν πολύ περισσότερα προκειμένου να αποφύγουμε οριστικά τους κινδύνους που έχουμε σήμερα μπροστά μας.

Από τις τοποθετήσεις του Προέδρου είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας δύσκολης πορείας που απαιτεί χρόνο και σκληρή δουλεία για να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα και να τερματίσουμε το συντομότερο τη σημερινή δοκιμασία του λαού μας.

Η συγκυρία που διερχόμαστε είναι δύσκολη και επικίνδυνη και επιβάλλεται να μείνουμε ενωμένοι. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει έργο και να φέρει σύντομα αποτελέσματα όσο δύσκολη και αν είναι η αποστολή της να διορθώσει στρεβλώσεις, ελλείψεις και λάθη δεκαετιών.

Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης για σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα, για στήριξη των ανέργων και των άλλων συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση, η μεταρρύθμιση του κράτους, η προώθηση μέτρων για ανάπτυξη, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η γρηγορότερη αξιοποίηση του φυσικού αερίου, είναι ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια δύσκολα όμως αν εργαστούμε συστηματικά η Κύπρος θα βγει από τα σημερινά αδιέξοδα και ο λαός μας θα ξαναβρεί την ευημερία την πρόοδο και την ποιότητα ζωής που είχε και έχασε», κατέληξε ο κύριος Βιολάρης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ